Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Smart Industry 4.0: Kunstmatige intelligentie - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Smart Industry 4.0: Kunstmatige intelligentie

Smart Industry - in Duitsland 'Industrie 4.0' genoemd - gaat over de transitie van de industrie naar een digitale wereld. Hierin dringen automatisering en ICT door in alle aspecten van het productie- en arbeidsproces.
Kunstmatige intelligentie

https://www.rvo.nl/actueel/evenementen/virtuele-missie-duitsland-noordrijn-westfalen-smart-industry

Smart Industry – in Duitsland ‘Industrie 4.0′ genoemd – gaat over de transitie van de industrie naar een digitale wereld. Hierin dringen automatisering en ICT door in alle aspecten van het productie- en arbeidsproces. Digitalisering van de productietechnologie verandert de industrie radicaal. Dit leidt tot innovatieve producten, processen en diensten.

Laat u inspireren door concrete en vernieuwende voorbeelden uit Noordrijn-Westfalen. Deze Duitse deelstaat zit momenteel middenin een transitie. Een overgang van een op kolen gebaseerde economie naar één waar digitalisering en energietransitie de belangrijkste drijvers zijn voor economische groei.

Ontdek concrete zakelijke kansen en wordt onderdeel van de ijzersterke samenwerking met deze deelstaat. Deze samenwerking vormt een van de krachtigste en meest innovatieve regio’s in Europa.

Voor wie?

De missie staat uitsluitend open voor bedrijven (inclusief start-ups) en kennisinstellingen die actief zijn in de volgende (sub)sectoren:

  • Smart Industry;
  • digitalisering van de productie en kunstmatige intelligentie;
  • bedrijven en kennisinstellingen die zoeken naar praktische oplossingen voor nieuwe kennis en vaardigheden van werknemers in een industriële context – of deze juist aanbieden;
  • bedrijven die geïnteresseerd zijn in nieuwe toeleveranciers of afnemers, of in het versimpelen van hun waardeketen. Dat geldt ook voor kennisinstellingen die actief zijn in dit domein.
Deze missie heeft vooral meerwaarde voor bedrijven, kennisinstellingen, start-ups en fieldlabs die zich actief bezighouden met Smart Industry-technologiën. Daarnaast is de missie ook interessant voor hen die hun inzicht en kennis van deze (datagedreven) technologieën willen vergroten via hun handel op de Duitse markt.

Van deelnemers wordt ook verwacht dat zij actief aan de Duits-Nederlandse samenwerking willen meedenken, vormgeven en bijdragen.

In 3 interactieve en dynamische workshops besteden wij aandacht aan deze thema’s en kunt u meepraten met de verschillende experts uit Duitsland en Nederland. Daarnaast zijn er uitgebreide mogelijkheden voor laagdrempelige online matchmaking.

Marktkansen; gedeelde uitdaging, gezamenlijke aanpak

In Noordrijn-Westfalen liggen verschillende marktkansen.

Kunstmatige intelligentie

Zowel Nederland als Duitsland kampen met relatief lage productiviteitsgroei. Daarom is er veel aandacht voor onderwerpen die een grote bijdrage kunnen leveren aan productiviteitsgroei in de industrie. Vanuit Smart Industry is dit onder andere digitalisering, waarbij kunstmatige intelligentie een belangrijke rol speelt.

Moderne kennis en vaardigheden van werknemers

De beschikbaarheid van voldoende en goed gekwalificeerde medewerkers – ook wel ‘skills’ genoemd – is in beide landen een uitdaging. De energietransitie en digitale transitie betekent een grote verandering voor veel ondernemingen. Daarom is het essentieel dat ook bestaande medewerkers zich continu blijven ontwikkelen.

In Duitsland en in Nederland wordt al veel geëxperimenteerd met ‘leren op de werkvloer’ en ‘een-leven-lang-leren’. Wij gaan nader in op concrete oplossingen, waar u als onderneming uw voordeel mee kan doen.

Kansen met korte, slagvaardige en geïntegreerde waardeketens

Door de internationalisering van waardeketens zijn kwetsbaarheden ontstaan. Deze zijn de laatste tijd door geopolitieke ontwikkelingen – maar vooral door de coronacrisis – duidelijk zichtbaar geworden.
Bedrijven zoeken robuustere waardeketens. Betrouwbare toeleveranciers en afnemers – liefst in geografische nabijheid – zijn hierbij belangrijk. Aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens zien bedrijven dezelfde uitdagingen. Dit biedt dus een goede kans voor de Nederlandse toeleverende industrie.

Kortom, Nederland en de Duitse deelstaat zijn vanzelfsprekende en strategische innovatie- en handelspartners voor elkaar.

Meer weten?

Ga terug naar de voorpagina voor aanmelding en meer informatie over deze missie.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: