Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
D-Talk -Duits-Nederlandse samenwerking rond waterstof is noodzakelijk - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

D-Talk -Duits-Nederlandse samenwerking rond waterstof is noodzakelijk

Waterstof is de nieuwe technologie waar Duitsland en Nederland de komende jaren elkaar goed kunnen versterken, stelt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). In de nieuwe D-Talk vertelt DNHK-directeur Günter Gülker hoe je daar op kunt inspelen. "Samenwerken is noodzakelijk."
waterstof

Veel landen werken aan een klimaatneutrale energievoorziening, en daarbij wordt waterstof gezien als de gamechanger. Het biedt bovendien volop kansen voor de Duitse en Nederlandse industrie om elkaar verder te helpen. Omdat de buurlanden allebei elementen in huis hebben die elkaar aanvullen.

Dat is het thema van de nieuwe D-Talk. In deze videoserie van Duitslandnieuws.nl en de Duits-Nederlandse Handelskamer behandelen experts relevante achtergronden bij het nieuws. De onderwerpen zijn gericht op ondernemers en beleidsbepalers voor wie Duitsland van doorslaggevend belang is.

In deze aflevering van D-Talk praten moderator Derk Marseille en directeur Günter Gülker van de DNHK over waar Duitsland en Nederland elkaar kunnen aanvullen rondom waterstof. De DNHK heeft hierover een Postition Paper [pdf] geschreven. “Samenwerking

Bekijk de nieuwe aflevering van D-Talk:

Eind vorig jaar kwamen toonaangevende bedrijven uit de energie- en logistieke sector, vertegenwoordigers uit de politiek en de Duitse en Nederlandse ambassadeur samen voor een tweede rondetafelgesprek over waterstof. Dit was onderdeel van het door de Duits-Nederlandse Handelskamer geïnitieerde industrieforum.

Het bedrijfsleven werd vertegenwoordigd door bedrijven uit de energiesector, de logistieke sector en de verwerkende industrie: Air Liquide, BASF Benelux, BP Europe, Nouryon, Royal Dutch Shell, Salzgitter, ThyssenKrupp, Port of Rotterdam en Heidelberg Cement.

De industrie staat in de startblokken voor concrete businesscases rond waterstof

De vertegenwoordigers uit de industrie presenteerden projecten zoals NorthH2, RH2INE, Green Octopus, Porthos en GetH2. Hier bestaat al een succesvolle, grensoverschrijdende samenwerking. René Peters, directeur Gastechnologie bij TNO, presenteerde ook de voorlopige resultaten van de HY3-studie. Over de projecten die nog in de planningsfase zijn, gaven de ondernemers uitleg over de uitdagingen die moeten worden aangegaan voor een succesvolle implementatie.

Zo moet bijvoorbeeld de hele waterstofwaardeketen worden ontwikkeld: van de veilige levering van elektriciteit uit duurzame energie voor elektrolyse tot vervoer en het versterken van de vraag naar industriële toepassingen. Alleen op deze manier kan een basis worden gelegd voor winstgevende business cases.

D-Talk

Wat Nederland en Noordrijn-Westfalen bespreken.

Bekijk eerdere afleveringen:

Bedrijfsovernames tussen Nederland en Duitsland

Veel Duitse bedrijven hebben tijdens de coronacrisis gemerkt dat hun verdienmodel niet altijd klaar is voor de toekomst. “Ondernemers zijn op zoek naar partners om met name op het gebied van digitalisering en automatisering”, aldus Gülker. “Men kijkt naar kennis en technologieën die men zelf niet in huis heeft. Daarna wordt gekeken of er een bedrijfsovername, een partnership, een minderheidsbelang of een andere manier van samenwerking mogelijk is. Een partner dichtbij huis kan dan aantrekkelijk zijn.”

In alle gevallen draait het om een gedegen voorbereiding, zegt de DNHK-directeur. “Laat je adviseren door iemand die beide markten kent.”

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: