Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
DNHK-Netwerklunch met Ron van het Hof, ceo Euler Hermes - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

DNHK-Netwerklunch met Ron van het Hof, ceo Euler Hermes

Als kind was Ron van het Hof al gefascineerd door ontdekkingsreizigers en nog steeds zoekt de CEO van Euler Hermes Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland naar onontdekte mogelijkheden. Op het gebied van verzekeringen, maar ook in het bedrijfsleven. Hij ziet zichzelf als navigator voor de economie met oog voor de grensregio.

Als kind was Ron van het Hof al gefascineerd door ontdekkingsreizigers en nog steeds zoekt de CEO van Euler Hermes Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland naar onontdekte mogelijkheden. Op het gebied van verzekeringen, maar ook in het bedrijfsleven. Hij ziet zichzelf als navigator voor de economie met oog voor de grensregio

Digital Lunch #1 – Economisch vooruitzicht 2021
Netwerklunch met Ron van het Hof, Euler Hermes. Dinsdag 19 januari vanaf 12.00 uur. Meer informatie

Tijdens onze nieuwe digitale evenementenreeks nodigen wij u uit om de lunchpauze virtueel samen door te brengen. Hoewel fysiek netwerken helaas nog niet mogelijk is, willen we u graag ondersteunen bij het uitbreiden van uw netwerk en u de mogelijkheid bieden om in contact te komen met andere leden. Daarnaast geven we u inzicht in actuele thema’s en bent u uiteraard van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie.

Als Nederlander staat u al vijf jaar aan het roer van Euler Hermes Duitsland. Kunnen Duitsers u nog verrassen?
Jaarlijks met kerst. Ik krijg ieder jaar persoonlijke brieven met bijvoorbeeld een familiefoto – dat ontroert mij steeds weer. In Nederland is dat vaak anders: hooguit een appje met ‘gelukkig nieuwjaar’. De meeste Duitsers die ik ken zijn zorgzaam, attent en natuurlijk gründlich. Daarnaast hechten ze over het algemeen veel aan normen en waarden. Dat maakt ze authentiek. Als je die eigenschappen combineert met Nederlandse creativiteit en flexibiliteit, krijg je een interessante combinatie.

Welke impact heeft de crisis?

Investeren in ontdekkingen geeft energie om door te gaan. Daarmee kunnen we uit elke crisis komen. We zitten nu met een situatie die niemand eerder heeft meegemaakt. Dankzij COVID-19 worden belangrijke thema’s echter versneld opgepakt. We hebben nog grote stappen te zetten in de energietransitie en risicobeheersing. Daarbij zoeken overheden en bedrijven elkaar nu op. In ‘normale’ tijden zijn die stappen vaak moeilijker te zetten – zoals de Duitsers zeggen ‘Man muss das Heu machen, wenn die Sonne scheint’. We worden daartoe nu gedwongen, dat is het positieve ervan.

Wat voor effect zal de coronacrisis hebben op de Duits-Nederlandse samenwerking?
Duitsland en Nederland lijken op elkaar. Beide landen hebben een zuinige en conservatieve boekhouding, maar we zijn wel innovatief en bereid om te investeren in nieuwe technologieën. Thema’s waar beide landen zich mee bezighouden zoals waterstof, wind- en zonne-energie en CO2-neutraliteit komen nu in een stroomversnelling en daar liggen veel samenwerkingskansen. Beide landen zijn kapitaalkrachtig genoeg om hier investeringen in te doen en kunnen als voorbeeld dienen voor andere landen. Het mooie is dat wij de generatie zijn die dit mogen oppakken en de piketpaaltjes van de toekomst kunnen slaan. Het is belangrijk om deze thema’s op de agenda te houden, stappen te maken en elkaar hierin te ondersteunen. Dat maakt het DNHK-netwerk waardevol – we hebben zoveel leden die voor elkaar van grote betekenis kunnen zijn. Als kamer moeten wij partijen motiveren om met elkaar in gesprek te gaan.

Lees hier het hele interview bij de DNHK

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: