Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Podcast - Voor de Duitse politie gaan de nieuwe e-bikes van VanMoof te snel - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Podcast – Voor de Duitse politie gaan de nieuwe e-bikes van VanMoof te snel

De nieuwe e-bikes van het Nederlandse VanMoof vallen op in Berlijn. Het ontging de politie ook niet dat je er hard mee kunt fietsen. Zo hard dat agenten ze in beslag wilden nemen.
VanMoof

Een klein relletje in Duitsland. Via de app kan je de nieuwe modellen van VanMoof ‘opvoeren’. Handelsblatt schreef een ronkend artikel over het Nederlandse fietsmerk, waarbij klanten tegen boetes dreigden op te lopen. Of erger: in een paar gevallen wilde de politie de fiets in beslag nemen.

Aanleiding voor Derk Marseille om eens na te vragen hoe dat zit bij de Berlijnse VanMoof-winkel.

In de app zit namelijk een knopje voor de Amerikaanse markt, waarmee je de fiets kunt opvoeren tot 32 kilometer per uur, 7 kilometer per uur boven de maximumsnelheid. Correspondent Derk Marseille begrijpt de botsing der fietsculturen. “Duitsers kennen een fiets helemaal niet zoals wij dat kennen, dus alles waar we op zitten op twee wielen is echt een beetje wennen, en zo’n VanMoof is natuurlijk een razendsnel ding.”

Klanten kunnen hun fiets nu laten aanpassen aan de Duitse normen.

Podcasts

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Al eerder sprak Duitslandnieuws met het Duitse team van VanMoof over wat er komt kijken bij het lanceren van een Nederlands merk in Duitsland

Waar de meeste Duitsers tot een paar jaar geleden hun fiets in de herfst netjes opborgen om hem pas in de lente weer tevoorschijn te halen, lijkt het fenomeen ‘fietsseizoen’ te verdwijnen. Steeds meer Duitsers blijven het hele jaar doorfietsen, merken ze ook bij het Nederlandse fietsmerk VanMoof.

Sinds een paar jaar heeft de Amsterdamse fabrikant die bekend staat om het minimalistische Dutch Design een brandstore in Berlijn geopend. Camilla Miehe is sinds het begin de manager van de winkel in de wijk Prenzlauer Berg.

De geboren Duitse leerde de Nederlandse fietscultuur en het merk VanMoof kennen toen ze studeerde aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. “Ook als het geen mooi weer is pakken mensen in Duitsland vaker de fiets. En dan niet meer als plezierritje, maar als praktisch vervoersmiddel om van A naar B te komen. Net zoals de Nederlanders dat gewend zijn.”

Lees het hele verhaal:

Hoe VanMoof profiteert van opbloeiende liefde in Duitsland voor het fietsen

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.