Ga naar inhoud

D-Talk: Komst van Duitse topvoetballer Mario Götze naar PSV is nu al goed nieuws voor Nederlandse industrie

Wie had dat gedacht, 'Weltmeister' Mario Götze als nieuwe ambassadeur voor de regio Eindhoven en daarmee de maakindustrie. DNHK-directeur Günter Gülker vertelt welke impact dit kan hebben.
Mario Götze

Met Mario Götze haalt voetbalclub PSV een echte Weltmeister naar Eindhoven. Waarom dat ook goed nieuws is voor de Nederlandse industrie, is het thema van de nieuwe D-Talk. In deze videoserie van Duitslandnieuws.nl en de Duits-Nederlandse Handelskamer behandelen experts relevante achtergronden bij het nieuws. De onderwerpen zijn gericht op ondernemers en beleidsbepalers voor wie Duitsland van doorslaggevend belang is.

In deze aflevering praten moderator Derk Marseille en directeur Günter Gülker van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) over de link tussen voetbal en bedrijfsleven. In het kielzog van de Duitse toptrainer Roger Schmidt, kwamen al 4 Duitse voetballers naar Eindhoven. Dat biedt aanknopingspunten voor Brainport Industries, een samenwerkingsverband van innovatieve maakindustrie uit de regio.

Bekijk de nieuwe aflevering van D-Talk:

Roger Schmidt en Mario Götze als ambassadeurs voor Eindhoven

Twee jaar geleden spraken we perschef Thijs Slegers van PSV al over internationaal zakendoen. Hij legde daarbij uit hoe hij Latijns-Amerikaanse spelers kon inzetten voor de belangen van de club en sponsoren. Met ‘Weltmeister’ Mario Götze als nieuwe ambassadeur voor PSV, is Eindhoven verzekerd van een nieuwe belangstelling uit heel Duitsland.

Slegers heeft veel geleerd van die internationale belangstelling. “De les die we hieruit trekken in Eindhoven is dat de wereld zoveel kleiner is geworden. We stellen ons te vaak te bescheiden op. Als miljoenen Mexicanen naar PSV kijken, dan betekent het ook dat ze bijvoorbeeld FC Emmen zien.” Ditzelfde geldt nu ook voor Duitsland.

Waarom zelfs PSV moet blijven pionieren in Latijns-Amerika

Opleving Duitse economie en eerdere afleveringen van D-Talk

Bekijk eerdere afleveringen:

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.