Ga naar inhoud

Industry X – In de coronacrisis merkt de Europese industrie dat het beter voor zichzelf op moet komen

De coronacrisis legt onbarmhartig bloot hoe kwetsbaar de wereldwijde leverketens zijn. Moet de Europese industrie nu productie uit Azië terughalen? Directeur Hans-Jürgen Alt van VDMA Nordrhein-Westfalen en voorzitter Fried Kaanen van de Koninklijke Metaalunie zetten niet al hun kaarten op reshoring.
IndustryX: Software engineering

De coronacrisis hakt er hard in bij de machinebouw in Noordrijn-Westfalen en de metaalindustrie in Nederland. Internationale leverketens staan onder druk en de Europese industrie vraagt zich af hoe men in de toekomst kunnen mee kan blijven doen op de wereldmarkt met sterke spelers als China en de Verenigde Staten.

De Industry X talkshow wordt gehost door Peter van Harten (ambassadeur Smart Industry en directeur ISAH Deutschland GmbH) en Derk Marseille Niederlande Nachrichten/Duitslandnieuws. Zij bespreken met Hans-Jürgen Alt (directeur VDMA Noordrijn Westfalen) en voor Fried Kaanen voorzitter Koninklijke Metaalunie wat de coronacrisis doet met hun achterban, en hoe de industrie in Europa zich klaar kan maken voor de toekomst.

Europese industrie zoekt de balans met China en de VS

Te gast:

Beluister de Industry X Talkshow:

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/hans-jurgen-alt-fried-kaanen-peter-van-harten/s-ci9bUMT6PdG

Industry X Talkshow en meer podcasts

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Mittelstand-directeur moet zelf aandurven om in startup te investeren

De kloof tussen de hippe startups en de degelijke Mittelstand is groot. Toch moeten ze in elkaar investeren om vooruit te komen. Deze Industry X talkshow draait om hoe je deze twee werelden samen brengt.

Industry X – Mittelstand-directeur moet zelf aandurven om in startup te investeren

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDit artikel kwam tot stand in samenwerking met Niederlandenachrichten.de. Industry 4.0 powered by The Netherlands