Ga naar inhoud

Podcast – Door coronacrisis ziet bioboer Frank van der Hulst meer kansen voor regionaal voedsel

Berlijn barst van de charmante kleine horecazaakjes die door de coronacrisis voor hun bestaansrecht vrezen. Bioboer Frank van der Hulst maakt zich als leverancier grote zorgen, maar ziet tegelijk ook kansen voor lokale producten.

Miljoenen toeristen komen jaarlijks naar Berlijn speciaal voor de vele kleine cafeetjes, restaurantjes en speciaalzaken die zich onderscheiden door hun eigenzinnige menukaarten, aankleding en gemoedelijke sfeer. Maar veel vet op de botten hebben ze niet, en hierdoor moesten vele zaken al snel hun deuren definitief sluiten toen de coronacrisis uitbrak en de toeristen wegbleven. Dat is ook slecht nieuws voor toeleveranciers zoals de Nederlandse bioboer Frank van der Hulst met zijn boerderij in Brandenburg.

Inmiddels is de horeca weer open, en daarom zoekt Derk Marseille voor BNR Nieuwsradio Van der Hulst op in Markthalle Neun. Voorheen stond de Nederlander hier met zijn eigen kraam, de laatste jaren levert hij zijn producten vooral aan andere standhouders, restaurants en andere speciaalzaken in Berlijn. Hij ziet de keten door de crisis veranderen, en dat betekent volgens hem goed en slecht nieuws.

Bioboer in Brandenburg

Duitslandnieuws sprak vijf jaar geleden al met Frank en Marjolein van der Hulst. Sinds 2009 telen en fokken ze op hun biodynamische boerderij in de Noord-Duitse Uckermark, op twee uur rijden van de hoofdstad, hun producten en dieren. Ze leveren inmiddels vooral aan speciaalzaken en de horeca in Berlijn.

Nederlandse bioboeren ‘halen het platteland naar Berlijn’

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.