Ga naar inhoud

D-Talk: Hoe de handelsrelatie met Duitsland de coronacrisis doorstaat

De coronacrisis toont aan dat de Nederlandse handelsrelatie met Duitsland behoorlijk coronaproof is, vertelt DNHK-directeur Günter Gülker.
handelsrelatie met Duitsland

In de videoserie D-Talk van Duitslandnieuws.nl en de Duits-Nederlandse Handelskamer behandelen experts relevante achtergronden bij het nieuws. Moderator Derk Marseille en directeur Günter Gülker van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) bespreken in deze aflevering wat de coronacrisis betekent voor de handelsrelatie tussen Duitsland en Nederland.

Door de coronacrisis was er een sterke daling te zien in de handelscijfers in de maanden maart en april, vertelt Gülker. “Die cijfers zijn in mei en juni echter wel weer gestabiliseerd.”

Crisis bewijst dat de handelsrelatie met Duitsland tegen een stootje kan

In totaal daalde de handel tussen Duitsland en Nederland met zo’n 10%. Heftig, maar de handel van Duitsland met andere landen kreeg veel grotere klappen te verduren, vertelt Gülker. “De impact op de handelsrelatie met Duitsland en Nederland valt reuze mee. De handel met Frankrijk en Italië daalde met 20% en de in- en uitvoer met Groot-Brittannië is vanuit Duitsland met een kwart gedaald.”

Bekijk het gesprek tussen Derk Marseille en Günter Gülker:

Dus als je wilt zakendoen en je zoekt een sterke handelspartner, een handelspartner met een grote afzetmarkt. Dat is Duitsland ook in deze tijd.

Eerdere afleveringen van D-Talk

Bekijk eerdere afleveringen van D-Talk

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.