Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Updates #15: Corona in Duitsland - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Updates #15: Corona in Duitsland

De laatste ontwikkelingen rondom corona in Duitsland. Deze week is er veel aandacht voor nieuwe coronabrandhaarden zoals bij vleesfabrikant Tönnies. De redactie vult dit artikel elke werkdag aan met nieuwe updates.
Nederland risicogebied

De laatste ontwikkelingen rondom corona in Duitsland en Nederland. Deel ook uw eigen nieuws en input. Mail de redactie: redactie@duitslandnieuws.nl

Updates corona in Duitsland

24 juni:

In Duitsland zijn (stand woensdagmorgen 08.30 uur) 191.449 mensen positief getest op corona. Zeker 8.914 mensen zijn overleden.

Overige updates:

 • Lockdown in twee regio’s na corona-uitbraak bij vleesfabrikant Tönnies: vlak voor de zomervakantie moet Noordrijn-Westfalen ineens aan de rem trekken. Voor 650.000 mensen gelden zo’n beetje dezelfde strenge coronaregels als in maart. Inmiddels zijn er 1.900 mensen positief getest, zeker 7.000 medewerkers van Tönnies moeten samen met hun gezinsleden in quarantaine. Bewoners van verpleegtehuizen, mensen in ziekenhuizen en supermarktpersoneel worden massaal getest.
 • De uitbraak bij Tönnies heeft ook politieke gevolgen. Premier Armin Laschet van Noordrijn-Westfalen staat nu in niet zo’n goed daglicht. In hoeverre heeft de uitbraak te maken met zijn aandringen op versoepelingen, en zijn nauwe banden met Clemens Tönnies? De fabrikant stortte regelmatig geld in de partijkas. Politieke commentatoren vragen zich nu af, zijn de kansen voor Laschet nu verkeken om Merkel op te volgen?
 • Tönnies belooft nu iets te doen aan de werkconstructies met Oost-Europeanen die via onderaannemers worden ingehuurd. Eigenlijk had dit met de invoering van het minimumloon in 2017 al moeten gebeuren.
 • Webwinkel Zalando doet het goed op de beurs

23 juni:

In Duitsland zijn (stand dinsdagmorgen 08.30 uur) 190.862 mensen positief getest op corona. Zeker 8.895 mensen zijn overleden.

Overige updates:

 • Kreis Gütersloh moet toch in een lockdown, aldus premier Armin Laschet van Noordrijn-Westfalen die dat eerder probeerde te voorkomen. Inmiddels zegt vleesfabrikant Tönnies af te willen van de constructies met Oost-Europeanen die via onderaannemers werken.
 • Kan de Duitse regering vleesfabrikant Tönnies laten opdraaien voor de schade van de corona-uitbraak (inmiddels meer dan 1.500 besmettingen)? Het ministerie van Werkgelegenheid onderzoekt welke mogelijkheden er zijn.
 • Het is te makkelijk om geschokt te zijn over Tönnies, schrijft Der Spiegel. “Consumenten en politici weten al jaren wat daar gebeurt.”
 • Per 1 juli is Duitsland voor een half jaar voorzitter van de Europese Unie. Wederopbouwplannen om uit de coronacrisis te komen, staan centraal
 • Per 1 juli verlaagt Duitsland ook tijdelijk de BTW om consumenten te stimuleren om meer te kopen. Daar is ook kritiek op, omdat bedrijven in korte termijn veel administratieve veranderingen moeten doorvoeren. Veel andere bedrijven willen de verlaging niet doorberekenen naar klanten, en gebruiken het vooral om de eigen tekorten op te vullen. Discounter Lidl kondigt al wel vast een prijzenoorlog aan.

22 juni:

In Duitsland zijn (stand maandagmorgen 08.30 uur) 190.359 mensen positief getest op corona. Zeker 8.885 mensen zijn overleden.

Overige updates:

 • Nu er meer dan 1.300 medewerkers bij Tönnies besmet blijken te zijn, wil de Duitse regering dat de grootste vleesfabrikant van Duitsland zelf opdraait voor de kosten. De autoriteiten reageren duidelijk: we hebben nu nul vertrouwen in Tönnies.
 • Daarbij is nog niet helemaal duidelijk waarom het aantal besmettingen zo groot is binnen de vleesindustrie. Ligt het aan het late ingrijpen door het lokale gezondheidsambt? Het duurde maar liefst 14 dagen voordat een speciale crisiseenheid naar Gütersloh kwam. In hoeverre komt het door de slechte arbeidsomstandigheden, of is de erbarmelijke onderbrenging van de medewerkers uit Oost-Europa de oorzaak? En hoeveel invloed hebben de lage temperaturen binnen de fabriek? Duitsland wil snel antwoorden op deze vragen.
 • Wat voor bedrijf is Tönnies eigenlijk? Derk Marseille op BNR Nieuwsradio
 • De aandeelhouders van Lufthansa moeten komende donderdag nog instemmen met de miljardenhulp van de Duitse overheid. Maar sinds afgelopen week lijkt het uiterst onzeker hoe dit gaat aflopen. Daarom is er vandaag crisisoverleg tussen Lufthansa, minister van Financiën Scholz en de dwarsliggende aandeelhouder Thiele. Komt men er niet uit, dan dreigt een faillissement.

Updates corona in Duitsland

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: