Ga naar inhoud

Updates #13: Corona in Duitsland

Wat zijn de laatste ontwikkelingen rondom corona in Duitsland? Komt deze week de corona-app? De redactie vult dit artikel elke werkdag aan met nieuwe updates.
Nederland risicogebied

De laatste ontwikkelingen rondom corona in Duitsland en Nederland. Deel ook uw eigen nieuws en input. Mail de redactie: redactie@duitslandnieuws.nl

Updates corona in Duitsland

12 juni:

In Duitsland zijn (stand vrijdagmorgen 08.30 uur) 185.687 mensen positief getest op corona. Zeker 8.776 mensen zijn overleden.

11 juni:

In Duitsland zijn (stand donderdagmorgen 08.30 uur) 185.424 mensen positief getest op corona. Zeker 8.767 mensen zijn overleden.

Overige updates:

  • Angela Merkel bespreekt vandaag per videoverbinding de consequenties van de coronapandemie met de Chinese premier Li Keqiang. In de aanloop van het EU-voorzitterschap van Duitsland wil de bondskanselier toenadering zoeken tot China.
  • Dit komt op het moment dat president Donald Trump dreigt Amerikaanse legereenheden uit Duitsland weg te halen. Analisten zien hierin een directe reactie op Merkels afzegging voor de G7-top in Washington. De Duitse bondskanselier wil tijdens de coronacrisis geen fysieke congressen bijwonen. Der Spiegel schrijft: de strijd tussen China en de VS barst los, en Duitsland zit er precies tussenin
  • Hoe vrijwillig is de corona-app? Een videocolumn van de Süddeutsche Zeitung
  • De Duitse regering presenteerde woensdag de waterstofstrategie. Met Nederland wordt al over samenwerking gesproken

10 juni:

In Duitsland zijn (stand woensdagmorgen 08.30 uur) 184.661 mensen positief getest op corona. Zeker 8.734 mensen zijn overleden.

Overige updates:

9 juni:

In Duitsland zijn (stand dinsdagmorgen 08.30 uur) 184.313 mensen positief getest op corona. Zeker 8.694 mensen zijn overleden.

Overige updates:

8 juni:

In Duitsland zijn (stand maandagmorgen 08.30 uur) 184.196 mensen positief getest op corona. Zeker 8.689 mensen zijn overleden.

Overige updates:

  • Duitsland wil deze week de corona-app introduceren. 60% van de Duitsers heeft er wel oren naar om de app te installeren
  • Zo ziet de app eruit
  • Ook in veel Duitse steden waren er dit weekend grote #BlackLivesMatter protesten, met vaak tienduizenden deelnemers. Der Spiegel beschrijft het dilemma aan de hand van de aanpak van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam: kan je zo massaal protesteren in tijden van corona?
  • De Duitse regering kreeg veel lof toegezwaaid voor het miljardenpakket om de economie weer op gang te brengen. Maar hoeveel zin heeft het om tijdelijk de BTW te verlagen, vragen Duitse economen zich af. Zij verwachten dat winkels het verschil vooral gebruiken om de eigen gaten op te vullen. Hierdoor zou de prijs voor consumenten niet dalen.

Updates corona in Duitsland

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: