Ga naar inhoud

Steun de Nederlandse horeca in Duitsland

Om uw 'Fernweh' te kietelen, en tegelijk Nederlanders in Duitsland te steunen, maken we een lijst van Nederlandse horeca in Duitsland. Deel uw tips en we vullen de lijst aan.

Hotels, restaurants, café’s, bed & breakfasts, pensions: de horeca heeft sinds hun sluiting (in Duitsland sinds 20 maart) geen inkomsten meer, terwijl de vaste lasten vaak doorlopen. Waar andere bedrijven zoals winkels weer langzaamaan mogen openen, heeft de gastronomie hier nog geen zicht op. Dit geldt ook voor de Nederlandse horeca in Duitsland.

De eerste noodhulp van de deelstaten vult enkele gaten en over extra hulp wordt inmiddels vergaderd, maar dit alles biedt nog geen structurele oplossing. Zelfs wanneer de horeca weer open mag, betekent dit forse verliezen voor veel ondernemers in ons lievelingsvakantieland bij uitstek.

Weet u nog: Nederlanders zijn wereldkampioen vakantie vieren in Duitsland, schreven we in 2018. Samen zijn ‘we’ goed voor meer dan 11,2 miljoen overnachtingen per jaar in Duitsland. En andersom brengen talloze Duitsers graag een bezoek aan Nederland. Wanneer toerisme weer wordt toegestaan, komen de vaste stromen waarschijnlijk wel weer op gang.

Steun de Nederlandse horeca in Duitsland

Maar toerisme in tijden van corona gaat er waarschijnlijk anders uitzien. Bestaan er nog goedkope vliegtickets in de anderhalfmetersamenleving? En wil je überhaupt nog ver weg nu gezondheidsrisico’s groter zijn dan ooit? We hielden al van Duitsland als vakantiebestemming, ons buurland wordt alleen maar aantrekkelijker.

De afgelopen jaren spraken we al enkele Nederlandse horeca-ondernemers in Duitsland, die de komende tijd zeker steun kunnen gebruiken. We zetten hen als redactie graag in het zonnetje door een lijstje van ‘Nederlandse’ vakantiebestemmingen in Duitsland te beginnen. Daarmee kietelen we uw ‘Fernweh-gevoelens’ tijdens de quarantaine, en brengen we u op mooie ideeën. We beginnen bescheiden, maar met uw inbreng kunnen we er een mooie lange lijst van maken!

  • Overtuig ons en stuur aanvullingen naar redactie@duitslandnieuws.nl

Noordrijn-Westfalen

Sauerland

Pension Hunaustuben

Steven en Willemein de Rudder van Pension Hunaustuben

Hunaustrasse 21
57392 Schmallenberg-Bödefeld

We spraken Steven al eens in 2017:

Hoe je ervoor zorgt dat Nederlanders betaalbaar kunnen pinnen in je Duitse pension

Landhotel Zur Schmitte

Ook Landhotel Zur Schmitte ontvangt normaal gesproken veel Nederlandse gasten. Nu kunnen klanten alleen eten bestellen

Am Roh 2
57392 Schmallenberg – Westernbödefeld

Gasthof Zwilling

In normale tijden komen veel Nederlanders bij Gasthof Zwilling, schrijven Nico Leguijt en Angela Klindt

Gellinghausen 15, Schmallenberg

Familiehotel Kameleon

Ook wij hebben een kleinschalig familiehotel in het Sauerland, in Olsberg, schrijven Tanja en Peter den Ridder. Zeker 70 tot 80% van onze gasten komt normaal gesproken uit Nederland. Ook wij hebben dus al sinds maart geen gasten meer.
We proberen van alles om toch nog iets van inkomsten te genereren. We zijn een ontbijtservice begonnen voor de mensen in het dorp. Daarnaast bieden we onze Nederlandse gasten cadeaubonnen aan, hebben we een Duits cadeaupakket samengesteld en we verkopen nu ook jaarabonnementen; 2 overnachtingen inclusief ontbijt en 20% korting op alle volgende overnachtingen. Dit abonnement is, wanneer je dit nu bestelt, geldig tot eind 2021 en je krijg 3 overnachtingen in plaats van 2.
Familiehotel Kameleon
Am Limberg 24,
59939 Olsberg

Hotel Winterberg Der Brabander

Het hotel van Rob en Marja Meurs, een tip ingestuurd door Bart van den Bergh. Ze zijn al actief sinds 1986.

Vakantiehotel Der Brabander
Am Waltenberg 65
59955 Winterberg

Eifel

Gasthof Burg Hausen

Gasthof Burg Hausen is een klein gasthof in hetNationalpark Eifel. Debora en Joep Maurits hebben dit Gasthof sinds 2018 overgenomen. “We houden van een ouderwets gezellige sfeer met persoonlijk aandacht voor mens en milieu. Veel gerechten op de kaart in de Bistro zijn biologisch of met regionale producten bereid. Het uitgebreide ontbijt wordt op een gedekte tafel aan de gasten aangeboden en bevat zo veel mogelijk biologische producten.”

Hausenerstraße 8
52396 Heimbach-Hausen

Düsseldorf

Snoepjes Bonbonmanufaktur

Yvette van Snoepjes.de mailt: wij verkopen zelfgemaakte Rock Candy met motieven, logo’s maar natuurlijk ook heel veel drop, ook online!

Snoepjes Bonbonmanufaktur
Mühlenstr 7
40213 Düsseldorf

Münsterland

Camping Borken am See

Allard van Gent uit Berlijn mailt: ik dacht meteen aan mijn broer Vasco, die veel geld investeerde in zijn spiksplinternieuwe park ‘Borken am See’. Dat brengt hem nu in een lastige situatie. Vorig jaar kwam de Duitse zender WDR nog op bezoek

Camping Borken am See

Pröbstinger Busch 16

46325  Borken (Hoxfeld)

Nedersaksen

Oldenburg

Appeltje Eetcafé & Pâtisserie

Een tip van Henk uit Bremen:
Reinkommen und wohlfühlen – ein kleines bisschen Holland mitten in der Oldenburger Innenstadt“ staat op de website… En dat is ook zo. Er worden Nederlandse gerechten op de menukaart en Nederlandse producten in het winkeltje ernaast aangeboden.”

Appeltje Eetcafé & Pâtisserie

Bergstraße 3
26122 Oldenburg

Rijnland-Palts

Hotel-Restaurant Lekker

Marianne Vos schrijft: Remko Bordens en Desirée Vorstermans hebben een schitterende locatie aan de Moezel. Echt een aanrader voor fietsers en iedereen die van rust houdt

Hotel-Restaurant Lekker

Grafenweg 154347 Neumagen-Dhron

Waldferienpark/Camping Eifelblick
Roger en Esther Diederen hebben een vakantiepark Waldferienpark/Camping Eifelblick met restaurant sinds 2 jaar in Hinterhausen, Gerolstein
Hillenseifen 200
54568 Hinterhausen Gerolstein

Motorhotel GuS

Ad en Astrid ontvangen normaal gesproken veel Nederlandse gasten in Motorhotel GuS

Bahnhofsweg 4

54497 Hoxel (gemeente Morbach)

Saarland

Wohlfühlhotel Rabenhorst

Femke Niemeijer schrijft:

Mijn ouders, Ronald en Ellen, en ik, Femke, hebben per 1 April 2020 Wohlfühlhotel Rabenhorst gekocht. En dat hebben we direct stil moeten leggen wegens COVID-19. Mijn moeder is oorspronkelijk een Pfälzerin, geboren in Landau in der Pfalz. Maar is 37 jaar geleden toen ze met mijn vader ging trouwen, die Nederlands is, naar Nederland verhuisd. Wij zijn thuis altijd tweetalig opgevoed.

Een hotel kopen was al 20 jaar hun droom. Na 4 jaar tegenslagen kwam in november 2019 het verlossende nieuws dat we de financiering krijgen. Per 1 maart wonen wij nu in Homburg Saarland, aan de grens met Rheinland-Pfalz. Ik (21) heb zelf besloten mee te gaan en zal het hotel ook overnemen over +- 15 jaar. Voornamelijk ben ik achter de receptie te vinden en samen met mijn moeder als Gastgeberin. Mijn vader doet de boekhouding en ontbijt. Vanaf de zomer ga ik naar school toe in het Saarland voor Hotelmanagement/Hotelfachfrau. Momenteel volg ik een cursus boekhouding.

Op het moment zijn we, zoals volgens de overheid mag, geopend voor zakenreizigers en noodzakelijke reizen. Ontbijt serveren we op de kamer met een ontbijtkaart op de door de gast gewenste tijd. Voor het avondeten werken we momenteel samen met een Italiaans restaurant die bezorgservice doet, omdat de keuken niet open mag.

Wohlfühlhotel Rabenhorst
Am Rabenhorst 1
66424 Homburg

Thüringen

Hotel Pension Bad Langensalza

Nederland maakte kennis met Rosalien en Ieke via het tv-programma Ik Vertrek

Schulgasse 42
99947 Bad Langensalza /Eckardtsleben

Camping Thüringer Wald

Michael en Patricia Telgenhof Oude Koehorst van Camping Thüringer Wald

Mutschwiese 1, Drognitz

Beieren

Osteria Friulana

Mijn Italiaanse man en ik hebben een restaurant in München, schrijft Alida Palamara

Osteria Friulana

Zenettistraβe 42, 80337 München

Schloss Möhren

Sandra de Greeff van Schloss Möhren

Schlossstrasse 50
91757 Treuchtlingen

We spraken Sandra de Greeff in 2018 over haar Beierse kasteel

Hoe een kasteel in Beieren het leven van deze Nederlanders helemaal veranderde

Berlijn

Lode & Stijn

Lode van Zuylen en Stijn Remi runnen samen Lode & Stijn. Elk weekend is de bakkerij en de keuken geopend om af te halen

Lausitzer Straße 25
10999 Berlin – Kreuzberg

Ribs Revolution

Ignatz Bart Ariëns en Eric Johannes Draijer openden afgelopen jaar Ribs Revolution. Koningsdag werd gevierd met onder meer bitterballen. Bezorgen is mogelijk

Chorinerstraße 35
10435 Berlin

Stuur suggesties

Welke hotels, restaurants, cafe’s, bed & breakfasts, pensions in Duitsland met Nederlandse eigenaren horen in deze lijst?

Overtuig ons en stuur aanvullingen naar redactie@duitslandnieuws.nl

Corona updates

http://www.snoepjes.de/

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: