Ga naar inhoud

Podcast – Hoe de Nederlandse hightech industrie met Duitse fabrikanten wil werken aan innovatie

De Nederlandse hightechindustrie wil nadrukkelijk met Duitse fabrikanten werken aan innovatie. Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group uit Eindhoven, vertelt hoe de sector dat wil aanpakken.

De Nederlandse hightech industrie (verzameld in de topsector High Tech Systemen & Materialen HTSM) bundelt hun kennis en krachten in een gezamenlijk Duitslandplan om nauwer samen te werken met Duitsland. Duitsland-correspondent Derk Marseille legt het wat daar achter zit. “Als het lukt om samen met Duitsland innovatief te zijn, dan komen we samen misschien wel talent tekort.”

De Nederlandse hightechindustrie wil graag meer innovatiepartner worden van Duitsland. De Nederlanders lopen zelfs op bepaalde gebieden voor, stelt Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group uit Eindhoven, en boegbeeld voor de HTSM-industrie. Maar trekken de Nederlanders daarmee niet een te grote broek aan?, vraagt BNR-presentator Bas van Werven zich af.

Meer over het Duitslandplan:

Deze 8 concrete kansen ziet de Nederlandse hightech in Duitsland

Hightech industrie en andere podcasts

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.