Ga naar inhoud

Podcast – Waarom de fax een renaissance beleeft in Duitsland

Duitse artsen en overheden kunnen vaak maar moeilijk afscheid nemen van de fax. Sterker nog, het apparaat wordt door sommige instanties als veiliger bevonden dan de e-mail. Derk Marseille vraagt tijdens de Smart City Convention in Berlijn hoe het staat met de Duitse digitalisering.
Fax

Volgens de brancheorganisatie Bitkom gebruikte vorig jaar nog ongeveer twee derde van de Duitse bedrijven de fax regelmatig tot zeer regelmatig. Het gevolg: deze zogenaamde dinosaurustechnologie is daarmee na de e-mail het meest gebruikte communicatiemiddel voor bedrijven. Daarmee verslaat het apparaat smartphones, videoconferenties en online vergaderingen. Bestellingen, afspraakbevestigingen – ze ratelen nog altijd uit het faxapparaat in duizenden en duizenden bureaus in heel Duitsland. 

De fax en andere Podcasts

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.