Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Nederlandse metaalbewerkers zien op EMO Hannover hoe je smart industry toepast in je productie - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Nederlandse metaalbewerkers zien op EMO Hannover hoe je smart industry toepast in je productie

Hoe pas je Smart Industry toe in je productieproces? Dit staat centraal tijdens de EMO Hannover van 16 tot en met 21 september, wereldwijd de belangrijkste beurs voor metaalbewerking. "Deze kennis is noodzakelijk om een relevante speler te blijven binnen je keten."
EMO Hannover

De wereld van metaalbewerking komt van 16 tot en met 21 september naar Duitsland voor de EMO Hannover. Wereldwijd de meest toonaangevende beurs op het gebied van metaalbewerking. De organisatie verwacht zeker 130.000 bezoekers uit 160 verschillende landen.

In Hannover krijgen de bezoekers een staalkaart voorgeschoteld van het allerbeste dat de metaalbewerking anno 2019 te bieden heeft. “Alle belangrijke fabrikanten voor productietechniek presenteren zich in Hannover”, benadrukt Christoph Miller, hoofd Beurzen bij EMO-organisator VDW (de Duitse vereniging van gereedschapsmachinefabrikanten). “Niemand wil verstek laten gaan op dé wereldtopbeurs voor metaalbewerking. EMO biedt je de kans om nieuwe kennis op te doen, te netwerken, en de wereld te ontmoeten.”

Er is veel aandacht voor de toepassing van Smart Industry en IoT in de productie. Standhouders op het gebied van besturings- en automatiseringstechniek en software krijgen een eigen beurszone toebedeeld, schetst Miller. “Het IoT biedt tal van mogelijkheden om meer informatie uit het productieproces te halen. En op basis daarvan de productieketen te optimaliseren. Zonder kennis van nieuwe technologieën als deze, loop je als bedrijf het risico om op korte termijn irrelevant te worden.”

Introductie communicatiestandaard ‘umati’

Tijdens EMO vindt verder de brede introductie plaats van umati (afkorting van ‘universal machine tool interface’). Deze nieuwe communicatiestandaard zorgt ervoor dat gereedschapsmachines van uiteenlopende fabrikanten, via een neutrale en open koppeling, kunnen communiceren met elkaar en met onderliggende IT-systemen. Umati is ontwikkeld door acht prominente Duitse fabrikanten van gereedschapsmachines en alle belangrijke aanbieders van besturingssystemen. Zij wilden voldaan aan een belangrijke voorwaarde voor succes op het gebied van smart industry: een goede connectiviteit.

Een andere belangrijke trend is de zoektocht naar meer efficiency, besparingen op materiaal én een enorme vormgevingsvrijheid. Additive Manufacturing (AM, bij het grote publiek beter bekend als 3D-printing) is bezig aan een flinke opmars, óók binnen de metaalbewerkende industrie. Tijdens EMO kunnen bezoekers in de additive manufacturing circle kennismaken met een volledige procesketen van additieve productie. Welke toepassingen kent AM in sectoren als de auto- en vliegtuigindustrie, machinebouw en medische techniek? Deze vraag is goed te beantwoorden tijdens de beurs.

Gratis naar EMO Hannover

Geïnteresseerd in een bezoek aan EMO Hannover 2019? Registreer een gratis entreeticket

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoHannover Consultancy B.V. Als de vertegenwoordiging van de Deutsche Messe in Nederland adviseren wij alle bedrijven en organisaties die willen deelnemen of een bezoek willen brengen aan de beurzen van de Deutsche Messe in Hannover of elders. Verder werken wij nauw samen met verscheidene branche-organisaties en handelsbevorderende instanties.