Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Podcast - Hoe de Duitse chemiereus Bayer zich met de overname van Monsanto in de nesten werkt - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Podcast – Hoe de Duitse chemiereus Bayer zich met de overname van Monsanto in de nesten werkt

Chemiereus Bayer uit Leverkusen lijkt zich te verslikken in de megaovername van het Amerikaanse Monsanto. Derk Marseille vertelt op BNR Nieuwsradio vertelt waarom topman Werner Baumann zo onder vuur ligt.

De beurskoers van chemieconcern Bayer daalt al maanden, omdat het overgenomen Monsanto in zwaar weer verkeert. Rechters kennen in diverse rechtszaken miljoenenclaims toe aan mensen die zeggen ziek te zijn geworden door glyfosaat. Nu krijgen topman Werner Baumann en voorzitter van de Raad van Commissarissen Werner Wenning nog meer tegenslagen te verwerken. Volgens berichten van de televisiezender France 2 en de krant Le Monde is het Parijse Openbaar Ministerie een onderzoek gestart tegen twee internationaal actieve PR-bureaus. De bedrijven Fleishman-Hillard en Publicis zouden politici, wetenschappers en journalisten uitgebreid in kaart hebben gebracht.

Ze werden ingedeeld in de categorieën ‘bondgenoot’, ‘potentiële bondgenoot’ en ‘vijand’, gezien hun standpunt in het glyfosaatschandaal. Volgens het parket was het blijkbaar de bedoeling om deze persoon te ‘rekruteren’, ‘opleiden’, ‘controleren’ of – zoals in het geval van de toenmalige Franse minister van Milieu Ségolène Royal – ‘isoleren’. Ook privézaken over de personen werden genoteerd: Wat zijn zijn zijn hobby’s? Speelt hij golf? Is hij een jager?

Als de Bayer-ceo op de hoogte was van deze activiteiten, is zijn positie onhoudbaar geworden. De communicatie-afdeling in Leverkusen heeft deze week ook iets uit te leggen. Het is het zoveelste schandaal in een reeks, die voorlopig nog niet voorbij lijkt te zijn.

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.