Ga naar inhoud

Volg het koninklijk bezoek aan Potsdam live

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de tweede keer dit jaar een bezoek aan Duitsland. Na Mecklenburg-Voor-Pommeren wordt het driedaagse bezoek woensdag afgesloten in Potsdam. Volg hier de laatste updates
offshore windindustrie

Normaal gesproken vereert het Nederlandse koningspaar elk jaar een Duitse regio met een bezoek. Dit jaar zijn het maar liefst twee bezoeken. Na Bremen en Bremerhaven in maart, volgen nu de Oost-Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg.

Het begon maandag met met een officiële ontvangst in Schwerin en een bezoek aan de Oostzee waar het draaide om kustbescherming. Dinsdag besteedde het koningspaar aandacht aan de maritieme industrie in Rostock samen met een Nederlandse delegatie en in de middag volgden bezoeken aan landbouwbedrijven met Nederlandse en Duitse boeren in Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Samen met de ministers van Defensie uit beide landen werd ook stilgestaan bij internationale missies waar de buurlanden steeds meer samenwerken.

Op woensdag wordt het werkbezoek afgesloten in Potsdam, de hoofdstad van Brandenburg. Hier is de focus op energietransitie en de creatieve industrie.

Volg het bezoek aan Potsdam en Brandenburg

 

Andere tweets #NLGermany

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: