Ga naar inhoud

Podcast – Hoe je als Nederlander met slimme zorgoplossingen de Duitse markt op kunt

Kunnen Nederlandse bedrijven met slimme oplossingen de Duitse zorg veroveren? Luister naar de bijdrage van Derk Marseille op BNR Nieuwsradio.

In Nederland hoor je vaak over de steeds duurder wordende zorg. In Duitsland zijn de problemen nog veel groter. Door bureaucratie, het gebrek aan digitalisering, regeldruk en vergrijzing lijkt het alleen maar erger te worden. Tijdens de Dutch Digital Health Night op de Nederlandse ambassade in Berlijn presenteerden Nederlandse en Duitse startups hun idee om de zorg betaalbaar te houden en om via de digitale weg de patiënt weer meer centraal te zetten. NBSO Stuttgart bracht de deelnemers bij elkaar.

Een goed voorbeeld is de Berlijnse startup Selfapy, als winnaar uitgeroepen van de Dutch Digital Health Night 2019 door zowel de jury als het publiek. CEO Nora Blum is psycholoog en merkte dat veel mensen bijzonder lang op de wachtlijst stonden voordat ze geholpen konden worden. “Met Selfapy word je online al op weg geholpen. Mensen zijn echt verbaasd dat ze vaak dezelfde dag nog aan de slag kunnen.”

Meer over de Dutch Digital Health Night 2019

Hoe deze startups de zorg in Nederland en Duitsland betaalbaar willen houden

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.