Ga naar inhoud

Podcast – Wat de impact is van het strafrechtelijk onderzoek naar voormalig VW-topman Winterkorn

Wat betekent het strafrechtelijke onderzoek in Duitsland naar de voormalige VW-topman Martin Winterkorn? Derk Marseille vertelt op BNR Nieuwsradio over de impact hiervan.

Wat wist Winterkorn? De voormalig topman van Volkswagen die door de dieselgate in 2015 moest opstappen, wordt nu ook in Duitsland onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek. In de VS was dit al langer het geval. En in 2017 werd hij al gehoord door een parlementaire onderzoekscommissie in Berlijn.

Luister naar de bijdrage op BNR Nieuwsradio

Een jaar geleden schreef Axel Hagedorn al een analyse naar aanleiding van het onderzoek in de VS:

Wat betekent het aanklagen van de voormalige VW-topman Martin Winterkorn door de Amerikaanse justitie? Duitsland-expert en advocaat Axel Hagedorn laat zien welke les Nederlandse en Duitse bestuurders hieruit kunnen trekken.

Axel Hagedorn: Wat de Amerikaanse aanklacht tegen voormalig VW-topman Winterkorn betekent

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.