Ga naar inhoud

Live bij de Dutch Digital Health Night in Berlijn

Nederlandse en Duitse startups presenteren op de Nederlandse ambassade in Berlijn hun software-oplossingen voor de gezondheidszorg. Duitslandnieuws is vandaag live bij de Dutch Digital Health Night 2019.

Volg de Dutch Digital Health Night vandaag live via twitter. Het artikel gaat verder na dit overzicht:

 

Deze startups pitchen tijdens de Dutch Digital Health Night

Een belangrijk onderdeel de DMEA is de Dutch Digital Health Night, een programma dat op 9 april georganiseerd wordt door NBSO Stuttgart op de Nederlandse ambassade in Berlijn. Het event dat voor het vierde jaar op rij wordt georganiseerd, trekt Nederlandse en Duitse startups en investeerders. Startups uit beide landen pitchen hun verhaal voor een deskundige jury.

Dit zijn de startups inclusief hun pitch in het kort:

Zorganimaties BV (Blaricum)

Zorganimaties maakt animatievideo’s die op een begrijpelijke en laagdrempelige manier medische informatie aan de patiënt overdragen.

Vitalfunktion GmbH (Berlijn)

De app WhatsIn geeft inzicht in wat er in de medicijnen zit en detecteert ongewenste toevoegingsmiddelen in geneesmiddelen.

Medify BV (Amsterdam)

Medify ontwikkelt software om de zorg te verhelderen, voor zowel patient als professional

Better@Home Service GmbH (Berlijn)

Een concept, waarmee oudere mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, zonder dat ze daarbij compromissen hoeven te accepteren als het gaat om veiligheid en zelfbeschikking

Recare GmbH (Berlijn)

Met onze digitale oplossing verbinden we alle partijen die betrokken zijn bij het zorgoverdrachtsproces landelijk met elkaar om het efficiënter, transparanter en toegankelijker te maken. De opvolging van het verblijf in het ziekenhuis wordt verzekerd door real-time coördinatie, wat een naadloze overdracht van patiënten mogelijk maakt.

Spectator Video Technology Holding BV (Made)

Net als beveiliging is de gezondheidszorg een essentiële markt als het gaat om (persoonlijke) alarmering en service. Onze oplossing kan worden gebruikt voor servicegerelateerde alarmtoepassingen in de professionele zorg.

Dopavision GmbH (Berlijn)

Myopie, of bijziendheid, is een aandoening waarbij het visuele beeld vóór het netvlies wordt gefocust, in plaats van op het netvlies zelf, zoals het hoort. Mensen met bijziendheid hebben goed zicht dichtbij maar slecht zicht op afstand. Dopavision ontwikkelt een digitale methode om de hersenen via de oogzenuw te stimuleren om bijziendheid onder controle te houden.

MiGuide BV (Rotterdam)

MiGuide geeft via een app begeleiding bij de meest belangrijke aspecten van een gezonde leefstijl voor mensen die bijvoorbeeld diabetes hebben.

Selfapy GmbH (Berlijn)

Wij bieden online individuele cursussen bij psychologische stress – anoniem, flexibel en zonder wachttijd.

Interactive Studios BV (Rosmalen)

Ontwikkelaar van websites en software met veel ervaring in de zorg.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: