Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Deze startups pitchen op de Dutch Digital Health Night 2019 - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Deze startups pitchen op de Dutch Digital Health Night 2019

Er is veel aan de hand rond ehealth in Duitsland. Dat is dit jaar goed te zien tijdens de DMEA, de belangrijkste Europese beurs voor digitalisering in de gezondheidszorg, voorheen de ConhIT. Deze Duitse en Nederlandse startups pitchen hun oplossing tijdens de Dutch Digital Health Night 2019.

In Berlijn verzamelen van 9 tot en met 11 april de belangrijkste stakeholders op het gebied van ehealth in Duitsland. Dan vindt DMEA, de belangrijkste beurs voor digitalisering in de gezondheidszorg plaats. Voorheen heette dit de ConhIT. Afgelopen jaar kwamen er meer dan 10.000 bezoekers en waren er 577 exposanten. Duitse en Nederlandse startups pitchen hun oplossing tijdens de Dutch Digital Health Night 2019. (Aanmelden)

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Stuttgart ziet deze vakbeurs als strategisch belangrijk en organiseert daarom samen met Task Force Health Care (TFHC) uit Den Haag een gezamenlijk Nederlands bezoek voor bedrijven en organisaties die actief willen zijn in Duitsland.

Bezoekersprogramma voor geïnteresseerden in ehealth in Duitsland

In de Duitse hoofdstad zijn alle relevante Duitse en Europese partijen op het gebied van digitale gezondheid aanwezig om te leren over nieuwe trends en innovaties en te leren over de digitalisering van de gezondheidszorg in Duitsland. Volgens het NBSO is dit het moment om te investeren in een netwerk en partners in Duitsland omdat het land lang geaarzeld heeft met de implementatie en uitrol van digitale technologie in de zorginfrastructuur.

De kern van deze aarzeling wordt gevormd door privacy- en beveiligingskwesties, die steeds moeilijker worden gemaakt door het grote aantal instanties en partijen die tot afspraken moeten komen over de te volgen strategie. “Toch is Duitsland zich terdege bewust van de noodzaak om verder te gaan.”

De toenemende druk en dynamiek leidt nu tot concrete veranderingen in houding en wetgeving, zegt mede-organisator TFHC. “Dit geeft dus meer ruimte voor het starten en ontwikkelen van pilots, projecten en samenwerking in Nederland – in Duitsland bekend als innovatief en toonaangevend op het gebied van digitalisering van de gezondheidszorg.”

Dutch Digital Health Night

Een belangrijk onderdeel van deze beurs is de Dutch Digital Health Night, een programma dat op 9 april georganiseerd wordt door NBSO Stuttgart op de Nederlandse ambassade in Berlijn. Het event dat voor het vierde jaar op rij wordt georganiseerd, trekt Nederlandse en Duitse startups en investeerders. Startups uit beide landen pitchen hun verhaal voor een deskundige jury.

Dit zijn de startups inclusief hun pitch in het kort:

Zorganimaties BV (Blaricum)

Zorganimaties maakt animatievideo’s die op een begrijpelijke en laagdrempelige manier medische informatie aan de patiënt overdragen.

Vitalfunktion GmbH (Berlijn)

De app WhatsIn geeft inzicht in wat er in de medicijnen zit en detecteert ongewenste toevoegingsmiddelen in geneesmiddelen.

Medify BV (Amsterdam)

Medify ontwikkelt software om de zorg te verhelderen, voor zowel patient als professional

Better@Home Service GmbH (Berlijn)

Een concept, waarmee oudere mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, zonder dat ze daarbij compromissen hoeven te accepteren als het gaat om veiligheid en zelfbeschikking

Recare GmbH (Berlijn)

Met onze digitale oplossing verbinden we alle partijen die betrokken zijn bij het zorgoverdrachtsproces landelijk met elkaar om het efficiënter, transparanter en toegankelijker te maken. De opvolging van het verblijf in het ziekenhuis wordt verzekerd door real-time coördinatie, wat een naadloze overdracht van patiënten mogelijk maakt.

Spectator Video Technology Holding BV (Made)

Net als beveiliging is de gezondheidszorg een essentiële markt als het gaat om (persoonlijke) alarmering en service. Onze oplossing kan worden gebruikt voor servicegerelateerde alarmtoepassingen in de professionele zorg.

Dopavision GmbH (Berlijn)

Myopie, of bijziendheid, is een aandoening waarbij het visuele beeld vóór het netvlies wordt gefocust, in plaats van op het netvlies zelf, zoals het hoort. Mensen met bijziendheid hebben goed zicht dichtbij maar slecht zicht op afstand. Dopavision ontwikkelt een digitale methode om de hersenen via de oogzenuw te stimuleren om bijziendheid onder controle te houden.

MiGuide BV (Rotterdam)

MiGuide geeft via een app begeleiding bij de meest belangrijke aspecten van een gezonde leefstijl voor mensen die bijvoorbeeld diabetes hebben.

Selfapy GmbH (Berlijn)

Wij bieden online individuele cursussen bij psychologische stress – anoniem, flexibel en zonder wachttijd.

Interactive Studios BV (Rosmalen)

Ontwikkelaar van websites en software met veel ervaring in de zorg.

Aanmelden Dutch Digital Health Night

Meld je aan voor de Dutch Digital Health Night op dinsdag 9 april in de Nederlandse ambassade in Berlijn

Nederlandse ehealth startups pitchen in Berlijn tijdens de Dutch Digital Health Night

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: