Ga naar inhoud

Volg het koninklijk bezoek aan Bremen en Bremerhaven live

Het jaarlijkse koninklijk werkbezoek aan Duitsland gaat dit jaar naar Bremen en Bremerhaven. Naast ruimtevaart staat windenergie op zee centraal. Volg het woensdag de hele dag via Duitslandnieuws.

Het jaarlijkse koninklijk bezoek aan Duitsland gaat dit jaar naar Bremen en Bremerhaven. Op woensdag 6 maart wordt het koninklijk paar ontvangen in de Hanzestad met wie Nederland al meer dan 1.200 jaar banden heeft. Ze worden vergezeld door een economische missie onder leiding van minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Centraal staan de thema’s ruimtevaart en windenergie op zee.

De terreinen ruimtevaart, windenergie en pool- en marien onderzoek hebben veel raakvlakken met Nederlandse bedrijven. In en rond Bremen zijn veel bedrijven en kennisinstellingen gevestigd met vooraanstaande posities in elk van deze sectoren. Vanwege de gunstige ligging is Bremen van oudsher een belangrijk logistiek handelsknooppunt.

Volg het bezoek aan Bremen en Bremerhaven

 

 

Lees meer over het koninklijk bezoek

Bremen bungelt vaak onderaan alle lijstjes in Duitsland, toch komt het Nederlandse koningspaar op 6 maart 2019 juist hier naartoe. Honorair consul Hylke Boerstra vertelt vol vuur waarom het juist heel goed gaat met de Hanzestad.

https://www.duitslandnieuws.nl/blog/2019/02/17/honorair-consul-bremen-hylke-boerstra-gaat-hier-juist-heel-goed/

Het jaarlijkse koninklijk bezoek aan Duitsland gaat dit jaar naar Bremen. Naast ruimtevaart staat windenergie op zee centraal. Een branche die de laatste jaren steeds beter de weg weet te vinden in Duitsland.

https://www.duitslandnieuws.nl/blog/2019/02/04/waarom-windenergie-op-zee-centraal-staat-tijdens-koninklijk-bezoek-aan-bremen/

De Nederlandse ruimtevaart maakt komende week met 25 bedrijven een groot deel uit van de handelsmissie met het koningspaar naar de Duitse Hanzestad Bremen. Derk Marseille vertelt op BNR Nieuwsradio waarom Duitse en Nederlandse partijen het zwaartepunt vormen van de Europese ruimtevaart.

https://www.duitslandnieuws.nl/blog/2019/03/02/podcast-hoe-nederlandse-en-duitse-partijen-de-europese-ruimtevaart-domineren/

Ook voor smart mobility is er ruimte tijdens het koninklijk bezoek:

De elektrische auto staat ook in Duitsland vlak voor de grote doorbraak, merken deskundigen uit de sector. In de regio Saksen groeit de belangstelling voor de Nederlandse ervaring met elektrisch rijden, laadpalen en smart charging.

https://www.duitslandnieuws.nl/blog/2019/03/05/wat-nederlandse-smart-charging-interessant-maakt-voor-de-regio-saksen/

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: