Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Waarom dit Smart Industry event een goede voorbereiding is op de Hannover Messe - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Waarom dit Smart Industry event een goede voorbereiding is op de Hannover Messe

Voor de ontwikkeling van Smart Industry in Nederland speelt Duitsland een cruciale rol, waarbij de Hannover Messe het hoogtepunt van het jaar vormt. Het jaarevent van platform Smart Industry in Hilversum op 18 maart vormt een goede voorbereiding op de grootste industriebeurs ter wereld.

Wie actief is in de maakindustrie, moet voortdurend kunnen meebewegen in de snelle digitalisering van de sector om concurrerend te blijven. Daarom organiseert Platform Smart Industry op 18 maart hun jaarevent in Theater Gooiland in Hilversum.

Tijdens dit evenement komen ondernemers – van startups tot multinationals – en experts op het gebied van digitalisering van productieprocessen vanuit het hele land bij elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken, ideeën uit te wisselen en praktische toepassingen toe te lichten.

Machine Learning op Smart Industry event

Naast sprekers als FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming is er ook een vraaggesprek tussen de gedeputeerden Economie van de provincies en staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer over de vijf regionale Smart Industry Hubs. Verder worden digitale transformaties in de maakindustrie voorgesteld. En Xander Steenbrugge van ML6 introduceert de effecten van Machine Learning.

Xander Steenbrugge heeft een eigen Youtube-kanaal over Machine Learning:

De bijeenkomst in Hilversum biedt een prima voorproefje op de Hannover Messe, waar Smart Industry van 1 tot en met 5 april met een eigen paviljoen in Hal 8 is vertegenwoordigd. Alles staat in het teken van de doelstelling om van Nederland in 2021 het meest flexibele en het beste digitale productienetwerk in Europa te maken. Om dat doel te halen speelt Duitsland een cruciale rol en daarom is Smart Industry veel bij de oosterburen te vinden.

Na de Hannover Messe vorig jaar volgde een werkbezoek van Nederlandse Smart Industry Fieldlabs aan Duitse Kompetenz Zenter. Tijdens de tour werd een bezoek gebracht aan de stands van alle aanwezige Fieldlabs en werd kennis gemaakt met het Duitse bedrijfsnetwerk. Afgelopen najaar vormde deze opbloeiende samenwerking ook een belangrijk onderdeel van het koninklijk bezoek aan Rijnland-Palts en Saarland.

Erg belangrijk zijn de zogenoemde Fieldlabs, waarvan er in Nederland op dit moment meer dan 30 zijn. Het gaat hier om praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht oplossingen voor Smart Industry oplossingen ontwikkelen. Hier wordt ook getest en geïmplementeerd. Ook leren medewerkers hier om deze oplossingen toe te passen in de praktijk.

Aanmelden jaarevent Smart Industry

De toegang is gratis voor ondernemers, maar omdat de plaatsen beperkt zijn moet u zich wel even aanmelden. Dit kan tot 1 maart.

Smart Industry Nederland bezoekt Duitse Kompetenz Zentern

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: