Ga naar inhoud

Podcast – Wat de Duitse markt aantrekkelijk en ook lastig maakt voor kleine kaasmakers

'Goudse kaas' wekt bij Duitse kaaskenners niet direct veel enthousiasme op, omdat ze dan denken aan de goedkope fabriekskaas uit de discounter. Maar wanneer ze een plakje krijgen van Mathilde van Otterloo, dan slaat de mening snel om.

Geld verdienen met kaas is lastig. Mathilde van Otterloo weet uit eigen ervaring hoe zwaar dat is. Zelf maakt ze zachte kazen in Amsterdam bij Mathilde’s kaas. Dat leverde haar bekendheid op tot in Berlijn, waar kaaswinkel Alte Milch uit Markthalle IX haar jaarlijks uitnodigt voor de kaasbeurs Cheese Berlin.

In deze podcast vertelt ze waarom het in Nederland en Duitsland lastig is om als kleine kaasmaker het te redden en waarom je als ambachtelijke kaasmaker uit Nederland in Duitsland soms extra je best moet doen.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/mathilde-van-otterloo

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.