Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Podcast - Technische universiteiten uit Nederland 'ontdekken' bijzonder netwerk in Duitsland - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Podcast – Technische universiteiten uit Nederland ‘ontdekken’ bijzonder netwerk in Duitsland

Anouk Dijkstal (TU Delft) en Solange Panayotopoulos (TU Twente) toerden de afgelopen weken door Duitsland om alumni van de technische universiteiten te ontmoeten. Ze vertellen over wat dit bijzondere netwerk oplevert.

De technische universiteiten van Nederland in Enschede, Delft, Eindhoven en Wageningen hebben samen meer dan 6.000 alumni in Duitsland. Solange Panayotopoulos van de Universiteit Twente vertelt welke plannen de universiteiten hebben met dit bijzondere netwerk.

Het is de taak van Panayotopoulos om ervoor te zorgen dat oud-studenten contact houden met de universiteit en de regio“Alumni hebben vaak interessante functies. Ze zouden boeiende gastcolleges kunnen verzorgen, samenwerken in onderzoek, of misschien hebben ze stageplekken voor onze, maar ook kunnen ze interessant zijn als businesspartners of werknemers voor de bedrijven in de regio.”

Die contacten worden onderhouden met onder meer events, nieuwsbrieven, een glossy relatie magazine en via social media. Maar de universiteit ziet nog veel meer mogelijkheden met de alumni. “Zij vormen ook een interessant netwerk voor andere partijen in Twente, zoals de provincie maar ook het bedrijfslevenAlumni, staff en studenten, we vormen allemaal een ecosysteem waar de hele regio iets aan heeft.”

Anouk Dijkstal (TU Delft) en Solange Panayotopoulos (TU Twente) vertellen over hun Duitsland-tour:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/548266128″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”300″ iframe=”true” /]

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Waarom de Nederlandse technische universiteiten hun alumni opzoeken in Duitsland

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.