Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Waarom Semicon Europa een strategische beurs is voor de Nederlandse hightech - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Waarom Semicon Europa een strategische beurs is voor de Nederlandse hightech

In de wereld van chips en andere micro-elektronica doen Nederlandse bedrijven het erg goed. Dat willen ze van 13 tot en met 16 november laten zien tijdens Semicon Europa in München, het grootste event in deze branche van Europa.

Op Semicon Europa komt dit jaar het Nederlandse semiconlandschap goed voor het voetlicht. In München staat van 13 tot en met 18 november een Holland High Tech-paviljoen, georganiseerd door High-Tech NL, GO4EXPORT en WTC Twente. Parallel vindt ook de beurs electronica plaats. De productronica en electronica-beurzen wisselen elkaar af om het jaar.

Het draait in Beieren om thema’s als chipdesign, marktapplicatie, productiemachines en chips. Opvallend is het grote aantal deelnemers uit Overijssel onder leiding van WTC Twente, met onder meer Demcon, University of Twente en Salland Engineering.

‘Kracht laten zien van Nederlandse hightech’

Gerard van den Eijkel van het Enschedese Demcon was afgelopen jaar enthousiast over de Semicon Europa waar veel potentiële klanten voor het bedrijf rondlopen. “De meerwaarde van het Holland High Tech-paviljoen is om de kracht te laten zien van de supply chain in Nederland rondom de halfgeleiderindustrie. Door gezamenlijk in München te staan en op te trekken in het buitenland laat je de kracht van het netwerk zien.”

Samen kunnen bedrijven meer dan Demcon alleen, zegt hij. “Als je samen op zoek gaat naar internationale klanten als consortium van bedrijven kan je buitenlandse klanten beter bedienen.”

Sales engineer Jasper Worst van het Zwolse Salland Engineering legt uit wat Semicon voor hem betekent:

Ook voor de Universiteit Twente is de Semicon zeer waardevol, zegt professor Jurriaan Schmitz verbonden aan de onderzoeksgroep voor Semiconductor Components. “Als universiteit zijn wij op zoek naar vragen vanuit de industrie waar de oplossingen van de Universiteit aan kunnen bijdragen.”

Ook is de Semicon beurs interessant om te kijken naar mogelijke stageplekken bij bedrijven in Europa, vertelt hij. “Alle bedrijven waar de UT zaken mee doet zijn hier vertegenwoordigd.”

Semicon Europa strategische beurs

Ook vanuit de Nederlandse overheid ligt er extra focus op de beurs. Het team Internationalisering van topsector HTSM heeft Semicon aangemerkt als strategische beurs.

Op het Holland Paviljoen wordt het Nederlandse semiconlandschap getoond: van chipdesign tot marktapplicatie en van productiemachine tot chip. De boodschap naar andere landen is; Nederland is creatief in het samenwerken tussen de eindproductproducenten en haar toeleverketen.

70% is beslisser

Semicon geldt als het grootste event voor micro-elektronica in Europa. Hierdoor komt de complete toeleverketen voor elektronica samen op één plek.

Volgens de organisatie is 70% van de bezoekers beslisser of betrokken bij het inkoopproces, en 45% werkt als ingenieur. Net als voorgaande jaren staan de Europese clusters van Silicon Europe bij elkaar, om zo nog meer samenwerking te bevorderen.

De bezoekers vertegenwoordigen zo’n beetje elk segment uit de Europese branche voor micro-elektronica. Denk daarbij aan fabrikanten van bijvoorbeeld semiconductors, LED-verlichting en nog veel meer.

Overzicht van Nederlandse bedrijven

Deze bedrijven uit Nederland zijn vertegenwoordigd in München.

Aalberts Advanced Mechatronics
ASML Netherlands BV
Besi (BE Semiconductor Industries N.V.)
BKB Precision
Boschman Technologies B.V.
Canon Europa NV
Chroma Ate Europe BV
European Market Partner BV
Holland High Tech
Holst Centre/TNO
LouwersHanique
NEDINSCO
NTS
Polyfluor Plastics BV
Salland Engineering
SolMateS B. V.
SPS-Europe B.V.
SystematIC design B.V.
Tempress Systems B.V.
TOK-Europe
Trymax Semiconductor Equipment B.V
University of Twente
World Trade Center Twente

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoInternationaal denken en doen onder één naam #GO4EXPORT Mogelijk gemaakt door samenwerkende partijen in de provincies Overijssel en Gelderland.