Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 507

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 508

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 568

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 569
Podcast - Waarom deze Nederlandse 3D-printer startup vooral Duitse klanten heeft - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Podcast – Waarom deze Nederlandse 3D-printer startup vooral Duitse klanten heeft

De Limburgse startup ReprapUniverse valt op met de eerste platenspeler ter wereld die volledig met een 3D-printer is gemaakt. CEO Richard Achatz vertelt waarom zijn klanten voor 90% uit Duitsland komen.

Kerkrade is sterk in 3D-printing en dat heeft alles te maken met met de daar gevestigde Qeske community, een ontwikkelplatform dat bedrijven en onderwijs met elkaar verbindt. Een prominent deelnemer is Richard Achatz met zijn startup ReprapUniverse waarmee hij 3D-printers ontwikkelt en produceert. In Berlijn toont hij zijn nieuwste vinding; ’s werelds eerste geheel 3D-geprinte platenspeler.

Streekgenoot Bert Peels van Lenco nam hem mee naar de IFA in Berlijn, voor dit bedrijf is de platenspeler gemaakt. Voor Achatz is de Duitse markt erg belangrijk, zo’n 90% van zijn klanten is Duits. En dat heeft volgens hem echt niet alleen te maken met de kleine afstand naar de grens.

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.