Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Waarom de Duits-Nederlandse Handelsdag in dit voetbalstadion steeds meer bezoekers trekt - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Waarom de Duits-Nederlandse Handelsdag in dit voetbalstadion steeds meer bezoekers trekt

De jaarlijkse Duits Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach trekt steeds meer ondernemers uit beide landen. Han Boots en Wolfram Lasseur vertellen waarom de belangstelling blijft groeien.

De Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach wordt op 14 november voor de 9e keer gehouden. De netwerkbijeenkomst in het stadion van Borussia Mönchengladbach is een samenwerking van de Kamer van Koophandel Nederland en diverse regionale Industrie- en Handelskamers in Duitsland.

Het event begon ooit klein met nog geen 100 deelnemers, vertelt Wolfram Lasseur van de IHK Mittlerer Niederrhein in Neuss. “Sindsdien zijn we jaar op jaar groter geworden, we verwachten nu zo’n 800 mensen, daarmee zijn we uitgegroeid tot het grootste grensoverschrijdende netwerkevent.”

En het mooie daarvan is dat de verhouding Nederlanders en Duitsers fifty-fifty is, zegt Han Boots van de KvK. “Dat gaat automatisch. De meeste events in Nederland over Duitsland trekken vooral Nederlanders. Dat de verhoudingen hier gelijk zijn, is uniek.”

Duits-Nederlandse Handelsdag met populaire matchmaking

Sinds enkele jaren is matchmaking vast onderdeel van de Handelsdag. En dat explodeert, volgens Boots. “We hebben nu al 200 bedrijven die meedoen uit de meest uiteenlopende sectoren.” De meeste ondernemers zoeken ondersteuning bij hun ideeën over de markt aan de andere kant van de grens, vertelt hij. “Een goed beginpunt om je te oriënteren.”

Ondanks alle digitale mogelijkheden werkt een fysieke ontmoeting nog altijd het beste, zegt Boots. “Dat beklijft beter dan een mailtje of een belletje. Het is de meest concrete manier om iets op te starten.” Ook is de Handelsdag al lang geen regionale aangelegenheid meer, vertelt hij. “Sinds enkele jaren komen de Nederlandse ondernemers van steeds verder weg. Ook uit Brabant of Groningen.”

Unieke Handelsdag

Dat de economie weer aantrekt is ook te zien in Mönchengladbach, merkt Boots. “Ondernemers durven weer over de grens te kijken, en Duitsland als exportland nummer één voorop.” Ook aan Duitse zijde groeit de belangstelling, ziet Lasseur van de IHK Mittlerer Niederrhein in Neuss. “In januari krijg ik al de vraag: wanneer organiseren jullie weer de Handelsdag? Dit is voor Duitse begrippen echt een uniek succes.”

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoNederlandse bedrijven hebben volop kansen over de grens. Met het netwerk en de dienstverlening van KVK ligt de wereld aan jouw voeten.