Ga naar inhoud

Podcast – Waarmee de Nederlandse automotive het verschil kan maken in Duitsland

De Duitse autoindustrie staat sinds dieselgate op zijn kop en zet de eerste serieuze stappen rond elektrisch rijden. Emobility expert Henk Meiborg kijkt alweer verder en ziet belangrijke trends waar Nederlandse bedrijven op kunnen inspelen.

Henk Meiborg houdt als directeur van emodz en penvoerder van het PIB-programma ‘e-mobiliteit van Amsterdam naar Berlijn’ de laatste ontwikkelingen rond emobility scherp in de gaten. Nu ook de Duitse autoindustrie gedwongen door dieselgate en de opkomst van China de eerste stappen zet in elektrisch rijden, is het tijd om verder te kijken.

Meiborg ziet kansen voor Nederlandse bedrijven die vaak een vrijere rol hebben dan hun Duitse collega’s. De verschillende dingen die in Nederland gebeuren komen mooi bij elkaar, zegt hij. “Het nieuwe ecosysteem rond mobiliteit en energie, en de overgang van dat mensen steeds minder auto’s bezitten maar gebruiken, daar kunnen juist Nederlanders mooie oplossingen voor ontwikkelen.”

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/podcast-meijborg

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.