Ga naar inhoud

Nederlanders Weltmeister in importeren Duitse wijn

Duitsland hoort inmiddels tot de grootste wijnlanden ter wereld. En Nederlanders zijn er gek op, geen land importeert zoveel Duitse wijn als wij.
Duitse wijn

De consumptie van Duitse wijn ligt al jaren vrij stabiel rondom de 243 miljoen hectoliter. De jaarlijkse oogst zorgt door de weersomstandigheden voor meer schommelingen.

Duitsland hoort weliswaar bij de grootste wijnproducenten ter wereld, maar moet Italië, Frankrijk, Spanje, de VS en Chili voor laten gaan.

 

Nederland is wereldkampioen Duitse wijn importeren

Duitsland produceert niet alleen veel wijn, de Duitsers zijn ook wereldkampioen in het importeren van wijn. Opvallend genoeg haalt Nederland de top 7 achter enkele landen die een stuk groter in omvang zijn.

 

Nederland is zelfs Weltmeister als het gaat om importeren van Duitse wijn, de Belgen halen een indrukwekkende derde plaats en blijven daarmee Polen voor.

 

We hebben het nu al een tijdje over Duitse wijn, maar hoe zit het precies met de verhouding met bier? Ook daar hebben de cijferaars van Statista aan gedacht. Gemiddeld drinkt de Duitser per persoon 20,6 liter per jaar, ongeveer een vijfde van het totale aantal bier.


Bron: Statista

Lees ook:

Vakantie maakt in veel mensen de ondernemersgeest los. Die ene wijn daar op dat terras aan de Moezel smaakte als een businessmodel. Maar wat komt er op je af wanneer je wilt importeren?

https://www.duitslandnieuws.nl/blog/2018/07/11/waar-je-aan-moet-denken-als-je-die-lekkere-wijn-uit-de-vakantie-wilt-importeren/

Enschede profileert zich inmiddels als de meest Duitse stad van Nederland. En om de banden met Duitsland nog verder aan te halen wordt er een ingrediënt toegevoegd: een grensoverschrijdend gebrouwen bier.

https://www.duitslandnieuws.nl/blog/2018/05/28/enschede-wil-nederlanders-en-duitsers-dichter-bij-elkaar-brengen-met-bier/

Duitsland is enorm trots op de rijke biercultuur. Toch durft Henk Nijboer uit Enschede het aan om met Nederlands bier op Duitse markten te staan. “Eerst doen ze een beetje lacherig, maar na een paar slokken zijn ze om.”

https://www.duitslandnieuws.nl/blog/2018/03/03/podcast-hoe-duitser-enthousiast-maakt-nederlands-bier/

Duitsers drinken sinds de jaren tachtig een derde minder bier. Dat zou zomaar eens kunnen komen door een oeroude wet die ooit bedoeld was om de eigen industrie te beschermen. Nu staat het Reinheitsgebot innovatie vooral in de weg. Volgend jaar viert de verordening zijn 500ste verjaardag. Een mooie gelegenheid om het gebod af te schaffen, zegt bierkenner Alain Schepers.

https://www.duitslandnieuws.nl/blog/2015/10/29/oeroude-reinheitsgebod-uit-duitsland-staat-innovatie-voor-bier-in-de-weg/

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: