Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Als het om kamperen gaat, is Duitsland inmiddels zelf bloedfanatiek - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Als het om kamperen gaat, is Duitsland inmiddels zelf bloedfanatiek

Kent u die grap over die Hollander en z'n Wohnwagen? Duitsers kunnen er doorgaans veel moppen over tappen, maar zijn inmiddels zelf niet meer te stuiten in hun enthousiasme voor kamperen.

Duitsers maken doorgaans naar hartenlust grappen over Nederlanders en  kamperen. Over Hollandse sleurhutten die getuige hun NL-sticker ‘Nur Links’ op de Autobahn elke zomer weer half Duitsland weten lam te leggen.

Inmiddels zijn het de Duitsers zelf die zo’n beetje Weltmeister kamperen zijn geworden. Dat is niet zo gek, want ze verdienen er ook aan. Kamperen is een miljardenmarkt. De regio rond de camping profiteert van de campinggasten, maar ook benzinepompen en winkels die campinguitrusting verkopen. Bekijk de cijfers in de onderstaande grafiek.

Ook in de cijfers is goed te zien hoe het aantal campings de afgelopen decennia flink is toegenomen. Van iets meer dan 2.000 in 1997 naar bijna 3.000 in 2017. En wat wellicht weer Nederlandse kampeerders naar Duitsland trekt, zijn de goedkope overnachtingsprijzen. Het is in Duitsland bijna een kwart goedkoper om je tent op te slaan dan in Nederland.

Duitser koopt flink meer caravans en campers

Aan de Nederlanders kleeft nog altijd het caravancliché, de Duitsers zelf kopen inmiddels gretig nieuwe caravans (+30% binnen 3 jaar). Nog populairder zijn campers (+66% binnen 3 jaar). Ook de markt in gebruikte caravans en campers groeit, de afgelopen jaren waren er meer dan 20% meer overschrijvingen.

Waar de Nederlander graag de grens oversteekt, kamperen Duitsers het liefste in eigen land. Ook doen ze dat veel liever in een caravan of camper dan in een tent.

Bekijk de hele infografiek: Statista

Nederlanders kamperen graag in Duitsland

Overigens blijven Nederlanders enthousiast vakanties boeken in Duitsland:

Het is nog niet zo lang geleden dat de Nederlanders Duitsland als vakantieland hebben ontdekt, vertelt Michaela Klare. Ze is regionaal manager Noordwest-Europa en directeur Nederland van de German National Tourist Board in Amsterdam. “Het WK voetbal in 2006 in Duitsland heeft echt de ogen geopend voor veel Nederlanders. Vanaf 2007 zien we jaarlijks een sterke groei in het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat Duitsland.”

Die groei is zo hard gegaan dat de Nederlanders inmiddels met afstand bovenaan staan op deze lijst, nummer twee Zwitserland volgt op gepaste afstand. Toch denkt Klare dat de groei de komende jaren enkel zal aanhouden. “Dit jaar zagen we een consolidatie omdat door de natte zomer er minder Nederlandse campinggasten kwamen. Maar de hotelboekingen groeiden wel door, dus ik denk dat we in 2018 weer aardig in de plus gaan.”

Luister naar de podcast:

Maar liefst 11,2 miljoen overnachtingen boekten Nederlanders afgelopen jaar in Duitsland. Directeur Michaela Klare van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam vertelt in de podcast waarom ze de komende jaren nog meer groei verwacht.

Podcast – Waarom Nederlanders nog vaker op vakantie gaan naar Duitsland

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: