Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Driekwart van de Duitsers wantrouwt online banking - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Driekwart van de Duitsers wantrouwt online banking

Digitale nieuwigheden, bij de Duitse consument zit het wantrouwen diep blijkt uit een nieuw onderzoek. Vooral ten opzichte van online banking en fintechs is veel argwaan.

Duitsers hebben vrij weinig vertrouwen – tenminste als het om digitale technologie gaat. In het bijzonder staan Duitsers argwanend tegenover online banking. Bijna driekwart van de deelnemers aan een peiling van tns Infratest, denken dat het gevaarlijk is om bankzaken online te regelen.

Iets meer fiducie hebben de deelnemers aan de peiling in ehealth, ook al ziet bijna 60% gevaren bij de digitalisering van de gezondheidszorg. Bijna vergelijkbare resultaten komen naar voren als het gaat om smart home, ofwel slimme huishoudelijke apparaten.

Bekijk de cijfers:

Duitser wantrouwt vooral online banking en fintech

Ook bij online winkelen is men nog voorzichtig. Slechts zo’n 40% denkt dat er weinig tot nauwelijks risico’s verbonden zijn om producten via een webwinkel te kopen.

Maar nergens is het wantrouwen zo groot als bij online banking en fintech. Maar liefst 74,6% ziet leeuwen en beren op de weg. Slechts 3,7% regelt zorgeloos zijn of haar financiën online.

Lees ook

Deze initiatieven vanuit Nederland proberen tegen deze stroom in te zwemmen:

Een bedrag overmaken via Whatsapp, in Nederland heeft betaalapp Tikkie al 2 miljoen gebruikers. Gabi Helfenstein kreeg de klus om de app klaar te stomen voor de Duitse markt.

Hoe komt het dat ‘de Duitser’ minder happig is op online bankieren?

Dat is een cultureel aspect wat wordt versterkt door de media. Treffend was laatst de invoering van de nieuwe iPhone. Nederlandse media kopten ‘te duur’. In Duitsland las ik: ‘gezichtsherkenning, hoe veilig is dat?’. In Duitsland is veiligheid en privacy veel belangrijker.

Hoe ga je daarmee om wanneer je Tikkie naar Duitsland brengt?

Millennials zijn onze doelgroep. Zij hebben misschien ouders die zeggen; pas op met je data. Maar de jongere generatie wil direct hier en nu betalen. Geen gesleep met extra TAN-apparaatjes of pasjes. Betalen doen zij het liefst met hun mobiel.

Hoe Gabi Helfenstein betaalapp Tikkie naar Duitsland brengt

 

Dat Duitsers liever contant betalen dan met een pasje, blijft veel Nederlanders verbazen. Max van Riel van Payconiq denkt een manier gevonden te hebben om daar verandering in te brengen.

De Nederlanders van Payconiq bieden Duitsers alternatief voor hun geliefde contant geld

Op jullie site staat ‘Die Zeit des Bargelds ist vorbei’, maar Duitsers houden helemaal niet van elektronisch betalen…

Dat werd ons ook over de Belgen verteld. We zijn toch gewoon begonnen en hebben een grote groep gebruikers weten te verzamelen. Het hoeft ook niet in één dag, we beginnen bij de jongeren die minder graag met cash betalen.

Ik sta nu sinds een aantal dagen zelf in München en praat met mensen over dit onderwerp. Mijn vraag is dan vaak: hou je écht van cash betalen, of waren er tot nu toe geen betere alternatieven? Ook in München beginnen we bewust in de buurt van de universiteiten en ook hier krijgen we veel positieve reacties.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: