Ga naar inhoud

‘Nederlander Bram Schot voorlopig nieuwe topman van Audi’

De Nederlander Bram Schot wordt volgens Duitse media tijdelijk naar voren geschoven als de nieuwe topman van Audi. De stap is nodig nu ceo Rupert Stadler in voorlopige hechtenis is genomen op verdenking van betrokkenheid bij het dieselschandaal.

De Nederlander Bram Schot (56) werd in 2017 gepresenteerd als de nieuwe marketing- en verkoopdirecteur bij Audi. Hij kwam van moederbedrijf Volkswagen waar hij sinds 2011 directielid was bij de bestelwagendivisie. Met de komst van de Nederlander werden vier van de zeven bestuursleden vervangen.

Volgens persbureau dpa wordt hij voorlopig doorgeschoven naar de functie als topman, nu ceo Rupert Stadler in voorlopige hechtenis is genomen. Het OM verdenkt hem ervan betrokken te zijn geweest bij het inzetten van sjoemelsoftware in dieselauto’s en is bang dat de topman bewijs zal verdonkeremanen. De politie was vorige week al zijn privéwoning binnen gevallen.

Bram Schot werkte eerder bij Daimler en Volkswagen

Schot begon bij DaimlerChrysler Nederland, waar hij het schopte tot ceo in 2003. Drie jaar later krijg hij dezelfde positie bij DaimlerChrysler Italië, waarna hij naar Volkswagen vertrok. In Wolfsburg zette hij zich in voor het elektrificeren van de bestelwagens.

De Nederlander studeerde business administration aan de University of Bradford.

Buiten het dieselschandaal en de betrokkenheid bij kartelvorming om, heeft Audi het ook al zwaar. De afgelopen jaren liep de fabrikant uit Ingolstadt achterstand op ten opzichte van concurrenten Mercedes en BMW. Zo daalden de verkoopcijfers in China hard, en stagneerde de omzet.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: