Ga naar inhoud

Wat je moet weten voordat je de Duitse markt op wilt

Zo'n beetje iedereen drukt je op het hart: bereid je grondig voor, voordat je de Duitse markt opgaat. Maar waar moet je beginnen? Deze bijeenkomst kan je al een stuk op weg helpen.

Duitsland is een aantrekkelijke markt voor veel bedrijven voor wie Nederland een maatje te klein is geworden. Het is om de hoek. De zakelijke mentaliteit komt vergeleken met andere culturen aardig overeen. Het gaat de Duitse consument economisch voor de wind, de Duitse markt is zeker vijfmaal groter dan in eigen land. Innovatieve producten uit Nederland maken er een kans en bovendien hebben de Nederlanders al snel een gunfactor.

Toch zijn vele Nederlandse ondernemers met schade en schande een stuk wijzer geworden nadat ze de Duitse markt hebben betreden. Veel van die fouten – voor beginners en gevorderden – hoef je na een grondige voorbereiding niet opnieuw te maken.

Kennissessies in Rotterdam

Een onderdeel van zo’n voorbereiding, kan het bezoeken van een kennissessie zijn van de Kamer van Koophandel. Op 28 juni is in Rotterdam de bijeenkomst ‘Slim aan de slag als internationaal ondernemer’. Het doel van de avond is dat ondernemers met de opgedane kennis direct de volgende dag aan de slag kunnen.

De avond begint om 19.00 uur met een gezamenlijke sessie. Daarna volgt een keuzeprogramma met korte kennissessies in 4 rondes. Tijdens de avond is er voldoende gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken waar persoonlijke vragen gesteld kunnen worden aan de partners van het OnderNemerSplein. Het programma wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Informatie en aanmelden

De Duitse markt op:

Duitslandnieuws verzamelt al jaren de ervaringen van ondernemers die hun eerste stappen in Duitsland zetten. Een aantal voorbeelden:

In Noorwegen groeit het online oppasplatform Oppas Madelief van Lyla en Jasmijn Kok zo hard, dat ze nu willen uitbreiden naar Duitsland. De Nederlandse tweelingzussen vertellen waarom ze uitgerekend in Berlijn beginnen.

Deze Nederlandse tweelingzussen brengen hun online oppasplatform naar Duitsland

Contant betalen? Nederlanders pinnen liever, ook als ze overnachten in Pension Hunaustuben in Sauerland. Maar een PIN-terminal aanleggen kost eigenaar Steven de Rudder erg veel geld. Hij vraagt zich af; is er een goedkope oplossing voor zijn probleem?

Hoe je ervoor zorgt dat Nederlanders betaalbaar kunnen pinnen in je Duitse pension

Nederland en Beieren hebben elkaar nodig om verder te komen, zeggen Ronald Kouvelt en Ger Baron tijdens de economische missie van Amsterdam en Utrecht naar Beieren eerder deze maand. De twee deelnemers aan de reis vertellen Derk Marseille waar zij aanknopingspunten zien.

Podcast – Ronald Kouvelt en Ger Baron zien kansen in Beieren

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoNederlandse bedrijven hebben volop kansen over de grens. Met het netwerk en de dienstverlening van KVK ligt de wereld aan jouw voeten.