Ga naar inhoud

Potentie handelsrelatie met Duitsland wordt nog te weinig benut

Nederlandse bedrijven halen nog te weinig uit de handelsrelatie met Duitsland, zegt Hans Brouwers van Novel-T. Tijdens de Week van de Twentse Innovatie van 18 tot en met 23 juni deelt hij in een speciale workshop zijn ervaringen.

Veel mkb-ondernemers worstelen met het innoveren van hun bedrijf. Een goede reden volgens Novel-T uit Enschede om de eerste Week van de Twentse Innovatie te organiseren. Het moet met name ondernemers laten zien hoe kennisinstellingen, andere bedrijven en organisaties daarbij kunnen helpen. Er is bovendien aandacht voor de handelsrelatie met Duitsland.

De week wordt van 18 tot en met 23 juni voor het eerst gehouden. Er zijn tal van activiteiten om op een sneller manier erachter te komen wat nieuwe technologieën als fotonica, Internet of Things, virtual reality of robotica kunnen betekenen voor je bedrijf. De hele week laten Twentse partijen zien hoe ze elkaar helpen te innoveren.

Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om te weten te komen wat bij kennisinstellingen zoals Universiteit Twente of Saxion op deze gebieden gebeurt en hoe ondernemers hiervan kunnen profiteren. Bovendien laten andere ondernemers zien hoe zij innovaties toepassen. Bekijk hier het uitgebreide programma met workshops, masterclasses, verdiepingssessies en veel meer.

Innovatie is noodzaak

De noodzaak om te blijven innoveren is heel groot, vertelt manager business acceleration Evelien Bras van Novel-T. “Er is, of er komt een concurrent die lager kosten heeft, die sneller kan leveren en die beter personeel kan werven dan jij.”

Een van de masterclasses wordt gegeven door hoogleraar innovatie en ondernemerschap Marcel Bogers van de universiteit in Kopenhagen. Hij vertelt alles over Open Innovatie, dat is het samen innoveren met externe partijen.

Steeds meer bedrijven gaan serieus aan de slag met blockchain. Business developer Peter Langela van Novel-T gaat met ondernemers onderzoeken hoe deze nieuwe technologie praktisch voor hun bedrijf kan betekenen.

Handelsrelatie met Duitsland heeft veel meer potentie

Naast alle innovatie is er uiteraard ook aandacht voor internationalisering. Zo benutten we nog onvoldoende de potentie van de handelsrelatie met Duitsland, zegt Hans Brouwers van Novel-T. Hij geeft op maandag 18 juni de gratis workshop Zakendoen Duitsland – Nederland in High Tech Systems Park (SFC) in Enschede. GO4Duitsland, inschrijven kan hier.

‘Maak werk van innovatie’, het hele programma is hier te vinden

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoInternationaal denken en doen onder één naam #GO4EXPORT Mogelijk gemaakt door samenwerkende partijen in de provincies Overijssel en Gelderland.