Ga naar inhoud

Podcast – Hoe je een digitaal patiëntendossier verkoopt in Duitsland

In de Duitse zorg komt een aantal trends op gang, waar Nederlandse bedrijven al ervaring mee hebben opgedaan. Dennis Blanken ziet daarom voor zijn softwarebedrijf volop mogelijkheden.

Impulse Info Systems uit Oldenzaal is in Nederland marktleider als het gaat om het maken van software voor bijvoorbeeld gehandicaptenzorg. Het gaat dan om producten zoals cliëntenportals en een digitaal patiëntendossier. Het bedrijf gaat inmiddels in samenwerking met NederCare en VIR e-Care Solutions onder de nieuwe naam Avinty verder.

Adjunct-directeur Dennis Blanken is in Duitsland samen met collega en software-expert Marjolein van Wetten op pad om ook Duitse zorginstellingen ervan te overtuigen om met hen in zee te gaan. Die gesprekken voeren ze onder andere in Berlijn op de ConhIT, de beurs voor ehealth. “In de Nederlandse zorg duurt het al lang voordat je een product verkocht krijgt, in Duitsland gaat het nog langzamer.”

Toch ziet het bedrijf uit Twente veel mogelijkheden in Duitsland, vertelt Blanken. “Je ziet een aantal ontwikkelingen op gang komen die we in Nederland al hebben meegemaakt. Denk daarbij aan het afbouwen van ‘bedden’. De trend verschuift in Duitsland ook naar ambulante zorg. Daar kunnen we met onze software goed op inspelen.”

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/dennis-blanken-impulse-info

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.