Ga naar inhoud

Podcast – Waarom Nederlanders nog vaker op vakantie gaan naar Duitsland

Maar liefst 11,2 miljoen overnachtingen boekten Nederlanders afgelopen jaar in Duitsland. Directeur Michaela Klare van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam vertelt in de podcast waarom ze de komende jaren nog meer groei verwacht.

Het is nog niet zo lang geleden dat de Nederlanders Duitsland als vakantieland hebben ontdekt, vertelt Michaela Klare. Ze is regionaal manager Noordwest-Europa en directeur Nederland van de German National Tourist Board in Amsterdam. “Het WK voetbal in 2006 in Duitsland heeft echt de ogen geopend voor veel Nederlanders. Vanaf 2007 zien we jaarlijks een sterke groei in het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat Duitsland.”

Die groei is zo hard gegaan dat de Nederlanders inmiddels met afstand bovenaan staan op deze lijst, nummer twee Zwitserland volgt op gepaste afstand. Toch denkt Klare dat de groei de komende jaren enkel zal aanhouden. “Dit jaar zagen we een consolidatie omdat door de natte zomer er minder Nederlandse campinggasten kwamen. Maar de hotelboekingen groeiden wel door, dus ik denk dat we in 2018 weer aardig in de plus gaan.”

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.