Ga naar inhoud

Nederlanders zijn wereldkampioen op vakantie gaan in Duitsland

Geen volk dat zó graag op vakantie gaat in Duitsland als de Nederlanders. 'We' boeken jaarlijks miljoenen overnachtingen meer dan andere landen.

En als de Nederlanders eenmaal op vakantie komen, dan komen ze vaker, vertelde Petra Hedorfer, directeur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) afgelopen jaar op de toerismebeurs GTM in Neurenberg. Deze beurs vindt dit jaar plaats in Dresden waar nieuwe cijfers worden bekend gemaakt.

Bekijk het hele interview:

2 miljoen kampeerders

Het cliché van de Nederlandse vakantieganger is erg bekend in Duitsland. Waar Nederlanders graag grappen maken over Duitsers die kuilen graven op het strand, pakken de oosterburen de Hollanders terug met hun caravan waarmee ze te veel langzame inhaalmanoeuvres uitvoeren.

Toch is dat allerminst een achterhaald beeld, zegt Hedorfer. “Natuurlijk is het een cliché, en we hebben nog altijd erg veel mooie campings in de aanbieding. Maar van die 11 miljoen overnachtingen zijn er 2 miljoen op camping- of caravanplekken.” Toch boeken steeds meer Nederlanders tegenwoordig ook graag een hotel. “Zeker in het segment van de twee en drie sterren.”

De Nederlanders zijn gek op de Duitse bergen. Zodra het in Duitsland glooiend wordt, groeit de kans dat je er een Hollandse toerist treft, zegt Hedorfer. “Jongere Nederlanders ontdekken juist de steden als Berlijn en Keulen.” Het voordeel voor de Duitse toerismebranche is; Nederlanders zijn het hele jaar door wel te porren voor een tripje naar Duitsland. Van skiën en kerstmarkten in de winter, tot aan wandelen en fietsen in de rest van het jaar.

Vakantie: Nederlanders vind je overal

Of het de Duitsers lukt om nog meer Nederlanders te lokken is maar de vraag, zegt Hedorfer lachend. “Het aantal Nederlanders is natuurlijk ook begrensd. Voor ons is de grootste uitdaging om Nederlanders opnieuw naar Duitsland te krijgen.”

Daarmee komt ook de vraag naar boven of er nog plekken zijn in Duitsland die nog niet ontdekt zijn door de Nederlanders. “Dat wordt erg lastig, jullie kennen ons land al zo goed. Maar als ik een persoonlijke tip mag geven: Augsburg is erg mooi.”

Waarom is Duitsland zo populair?

Voor veel Nederlanders is Duitsland vakantieland nummer 1. Waarom gaan ‘we’ eigenlijk zo graag op vakantie naar de oosterburen en waarom blijven ‘we’ terugkomen?

  • Deel je verhaal! redactie@duitslandnieuws.nl
Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: