Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Deze problemen in de Duitse gezondheidszorg willen startups aanpakken - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Deze problemen in de Duitse gezondheidszorg willen startups aanpakken

Te veel ziekenhuisinfecties, te weinig fysiotherapeuten en een tekort aan vroedvrouwen. Startups delen op de Dutch Digital Health Night op de Nederlandse ambassade in Berlijn hun innovatie om de Duitse gezondheidszorg te verbeteren.

De Duitse gezondheidszorg staat wereldwijd hoog aangeschreven. Toch valt er nog veel te verbeteren blijkt uit de problemen waarop startups willen inspelen.

Tijdens de Dutch Digital Health Night op de Nederlandse ambassade in Berlijn presenteerden ze hun oplossing voor Nederlandse en Duitse investeerders en professionals uit de Duitse gezondheidszorg. Een aantal deelnemers vertelt over hun bedrijf.

Online advies rond de geboorte

Paul Hadrossek van Kinderheldin GmbH

“Wij zijn het eerste ‘online spreekuur’ waar zwangere vrouwen binnen enkele minuten vakkundig advies kunnen krijgen. Er is een groot tekort aan vroedvrouwen in Duitsland en dus is het vaak lastig om goede raad te krijgen, veel jonge ouders zijn dan overgeleverd aan informatie op internetfora en blogs waarvan de inhoud niet per se klopt. We hebben Kinderheldin samen met vroedvrouwen, ouders en artsen ontwikkeld om zo de behoeften en zorgen van ‘wordende’ ouders te leren kennen. De behoefte aan vakkundige, betrouwbare informatie is enorm, ook buiten de bestaande structuren om. Daar doen we dus iets aan.”

Ziekenhuisinfecties aanpakken met sensoren

Simon Slama van HygNova GmbH

Tijdens de Dutch Digital Health Night presenteerde CTO Simon Slama van de Berlijnse startup Hygnova zijn oplossing voor dit probleem. Onder meer door sensoren het consequenter in de gaten houden of het ziekenhuispersoneel zich voldoende aan de hygiëneregels houdt.

Sneller revalideren met VR-technologie

Anika Ochsenfahrt van VRehaGO

Duitsland kampt eveneens met een tekort aan ergo- en fysiotherapeuten, waardoor de revalidatie bij veel mensen vertraging kan oplopen. Startup VRehaGO uit het Zuid-Duitse Tübbingen hebben trainingen ontwikkeld die mensen thuis met behulp van een VR-bril kunnen uitvoeren.

Dementerenden komen in beweging met de Tovertafel

Sjoerd Wennekes van Active Cues B.V.

Active Cues heeft de Tovertafel ontwikkeld, een kastje dat aan het plafond wordt gehangen boven de eettafel van de zorginstelling. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de bewoners zelf spelen met het licht. Inmiddels is er ook een variant voor mensen met een verstandelijke beperking.

Dutch Digital Health Night

De Dutch Digital Health Night is opgenomen in het programma van ehealth-beurs ConhIT in Berlijn en wordt georganiseerd door NBSO Stuttgart op de Nederlandse ambassade. De bezoekers werden ontvangen door Wepke Kingma, de ambassadeur voor Nederland in Duitsland. Henrik Mössinger van de Health Innovation Port van Philips legde als hoofdspreker uit wat het bedrijf vanuit Hamburg doet voor startups. Een deskundige jury riep uiteindelijk Simon Slama van HygNova uit tot winnaar van de avond.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: