Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Via infrabeurs IFAT München naar China - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Via infrabeurs IFAT München naar China

De grootste milieutechbeurs ter wereld, de IFAT in München van 14 tot en met 18 mei, is een handige manier om contacten op te doen voor business in China.

IFAT München van 14 tot en met 18 mei geldt als de wereldwijd grootste beurs voor de water-, riolering- en afvalwaterbranche. Er worden 100.000 bezoekers verwacht en zo’n 3.100 exposanten. Er is onder meer een Netherlands-paviljoen onder leiding van netwerkorganisatie Netherlands Water Partnership (NWP).

Hoe Nederland en Duitsland nog beter samen kunnen werken rond water

De beurs is tegelijk een interessante schakel met Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in China. Vanuit GO4EXPORT vertrekt komende 1-8 september een handelsmissie van bedrijven uit Oost-Nederland naar de provincie Liaoning in het noordoosten van China onder leiding van de Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum.

In München zijn belangrijke contactpersonen voor de handelsmissie naar China aanwezig, voor ondernemers uit Oost-Nederland dus een goede kans om dan al contacten te leggen voorafgaand aan de missie. Volgens de organisatie van de missie liggen er grote kansen in de provincie Liaoning als het gaat om sectoren als milieutechnologie, machinebouw, agro-business en horticultuur.

Nederlandse bedrijven zijn gewild in China

Er wordt een intensief programma voor ondernemers opgesteld in twee steden in Liaoning; de provinciehoofdstad Shenyang en de belangrijke havenstad Dalian. In beide steden krijgen de bedrijven individuele matchmakingafspraken aangeboden bij hun mogelijke Chinese partners in Liaoning. Ervaring leert dat hiervoor per event meer dan 100 bedrijven deelnemen. Deelnemers worden van te voren en tijdens de reis geattendeerd op risico’s en valkuilen bij zakendoen in China. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bescherming van intellectueel eigendomsrecht.

Van 1 tot 5 september zal in Shenyang de China International Equipment Manufacturing Expo (CIEME) plaatsvinden. Bij voldoende interesse zal het worden opgenomen in het programma. De handelsmissie zal Nederlandse bedrijven in eerder genoemde sectoren de mogelijkheid geven zaken te doen met Chinese bedrijven die oplossingen zoeken op het gebied van milieu, modernisering van de industrie en slimme land- en tuinbouw.

Dat zijn thema’s die aansluiten op de richtlijnen in het vijfjarenplan van de Chinese overheid voor de periode 2016-2021: revitalisatie van het noordoosten van China, de nieuwe zijderoute en modernisering en verduurzaming van de industrie en landbouw. Nederland heeft op deze gebieden een goede reputatie.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoInternationaal denken en doen onder één naam #GO4EXPORT Mogelijk gemaakt door samenwerkende partijen in de provincies Overijssel en Gelderland.