
Tot 600.000 patiënten in Duitsland lopen jaarlijks ziekenhuisinfecties op. Dat leidt elk jaar tot zo’n 15.000 doden, dat is driemaal zoveel als dat er verkeersslachtoffers vallen. Volgens experts is een derde tot aan meer dan de helft van de infecties te vermijden en met name door het schoner houden van de handen.
Tijdens de Dutch Digital Health Night presenteerde CTO Simon Slama van de Berlijnse startup Hygnova zijn oplossing voor dit probleem. Onder meer door sensoren het consequenter in de gaten houden of het ziekenhuispersoneel zich voldoende aan de hygiëneregels houdt.
Slama over de problemen:
Op de Dutch Digital Health Night had @hygnova de beste pitch volgens de jury. CTO Simon Slama vertelt waarom er in Duitsland steeds meer over het thema ziekenhuisinfecties wordt gesproken #Health #HealthTech @NBSOStuttgart pic.twitter.com/cr00B0jkrN
— Duitslandnieuws.nl (@dld_nieuws) April 23, 2018
CTO Simon Slama van @hygnova over waarom patiënten in Duitsland steeds meer ziekenhuisinfecties oplopen pic.twitter.com/egF80ZLCNx
— Duitslandnieuws.nl (@dld_nieuws) April 23, 2018
Nederland heeft veel minder last van ziekenhuisinfecties
Opvallend genoeg heeft Duitsland veel meer last van ziekenhuisinfecties dan Nederland. Al jaren komen Duitse media in Nederland kijken waarom het daar beter gaat. Volgens Deutschlandfunk komt dat omdat nergens in Europa zo goed op preventiemaatregelen wordt gelet als in Nederland.
Lees ook dit interessante interview bij zorgverzekeraar Techniker Krankenkasse met Jörg Herrmann, directeur van het instituut voor ziekenhuishygiëne in Oldenburg. Volgens hem kunnen de Nederlanders omgekeerd ook veel leren van Duitsland.