Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Hoe je de Aziatische markt kunt bereiken via Duitsland - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Hoe je de Aziatische markt kunt bereiken via Duitsland

De Aziatische markt bereik je misschien wel het beste via Duitsland. De Asia-Pacific Weeks (APW) van 23 tot en met 29 april in Berlijn is de uitgelezen plek om dat te ontdekken.
Asia Pacific Week Berlin

Sinds 1997 kent Berlijn de Asia-Pacific Weeks Berlin (APW), een uniek platform binnen Europa waar op veel verschillende terreinen de dialoog tussen Europa en Azië wordt gevoerd over trends die wereldwijd spelen. Dit jaar staan bijvoorbeeld Smart Cities, Industry 4.0, Digitalization, Startups en innovatie centraal. Anders dan bij andere zakenconferenties is de APW een paraplu-event waaronder economische, culturele, politieke en sociale events vallen.

Azië en met name China roept gemengde gevoelens op bij het Duitse bedrijfsleven. Aan de ene kant liggen er de grote kansen, zijn er grote Duitse spelers actief en gaan de ontwikkelingen er razendsnel. Tegelijk komen Aziatische investeerders ook naar diezelfde grote spelers toe om er een belang in te nemen zoals recent bij robotfabrikant Kuka, en autofabrikant Daimler.

De verschillen tussen Europa en Azië zijn groot. Toch gaat het tijdens de AWP ook over de gedeelde uitdagingen voor bijvoorbeeld startups. Maar ook over hoe de digitalisering mogelijkheden biedt aan op macro- en micro-economisch niveau en hoe de innovatie kan versnellen.

Een belangrijk onderwerp tijdens de conferentie is de manier waarop de smartphone de Chinese markt drastisch verandert. Van mobiele betalingen tot aan consumentenkredieten, nieuwe vormen van retail en entertainment. Ook wordt er gesproken over hoe je omgaat met snelle veranderingen. Wat doe je als je product of service ineens irrelevant lijkt te worden?

Europese antwoorden

Verstedelijking in Azië zorgt voor enorme uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid. Voor veel Aziatische problemen zijn er al Europese antwoorden rond urban farming tot aan het bewustzijn rond een groenere manier van leven.

Dat geldt ook voor de digitalisering van de gezondheidszorg. Zowel Azië als Europa komen met veel nieuwe innovaties uit de healthtech. Ook wordt er stilgestaan bij de cultuurverschillen en hoe het is om te investeren in een bedrijf uit een andere cultuur.

Bekijk de beelden van eerdere edities:

Platform Europa

Europa verschaft een belangrijk platform, zegt  Meimei Jia van MC Group.

Netwerk in Azië vergroten

We zijn hier om ons netwerk in Azië te vergroten, zegt Rimma Jennette Samosir

Hoe gevaarlijk is de Aziatische interesse in Europa?

Chinese investeerders verklaren Duitse familiebedrijven de liefde. Sinds 2011 is het aantal investeringen van China in Duitsland meer dan verdubbeld. De vrees bestaat dat Duitse tradities en kennis verdwijnen naar het verre oosten, maar op de Asia Pacific Conference in Berlijn zien Duitsers en Chinezen het probleem niet zo.

Chinese investeerders staan met zakken geld klaar voor Duitse familiebedrijven

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: