Ga naar inhoud

Podcast – Waarom Enza Zaden een laboratorium meeneemt naar de Duitse beurs

Als je met onderzoeker Anne Marie Schoevaars van Enza Zaden het lab induikt, kijk je voortaan met andere ogen naar de ogenschijnlijk zo gewone tomaat. Het Nederlandse familiebedrijf bouwt daarom op de Duitse beurs een laboratorium op om klanten extra goed te kunnen overtuigen.

Op de groenteafdeling in de supermarkt sta je er nauwelijks bij stil, maar de kans is groot dat het zaadje waaruit de vrucht of groente groeide oorspronkelijk uit Nederland komt. Van de tien grootste groenteveredelingsbedrijven ter wereld komt zo’n beetje de helft uit Nederland. Een daarvan is Enza Zaden uit Enkhuizen, met een Duitse afdeling in Dannstadt-Schauernheim (Rijnland-Palts). In Duitsland richten de Nederlanders zich vooral op radijs, veldsla en kruiden.

Voor het familiebedrijf dat werd opgericht in 1922 wordt het laboratorium steeds meer een visitekaartje waar de salesafdeling niet meer omheen kan, vertelt researcher Anne Marie Schoevaars. Op de beurs in Duitsland heeft ze een deel van haar lab nagebouwd om klanten beter te kunnen inlichten over de zaden. Ze test er onder andere de bite, maar ook van de juiste kleur hangt ontzettend veel af.

Zo test je de bite van een tomaat:

Luister naar de podcast:

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/annemarie-schoevaars

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.