Ga naar inhoud

Nederlandse bedrijven op de medtechbeurs voor insiders MT-Connect in Neurenberg

De Duitse medtechbeurs MT Connect in Neurenberg is naar eigen zeggen de beurs van insiders voor insiders. Deze Nederlanders weten hoe je bij een grote Duitse klant aan tafel komt.

De Duitse gezondheidszorg heeft een inhaalslag te maken als het gaat om het digitaliseren van ziekenhuizen. Tegelijkertijd barst het – zeker in Zuid-Duitsland – van bedrijven die op het allerhoogste niveau hightech-oplossingen produceren voor de zorg.

Dat is een zeer interessant speelveld voor Nederlandse ondernemers die ook over de grens markten verkennen. De internationale vakbeurs MT-Connect op 11 en 12 april in Neurenberg is een plek waar die werelden samenkomen. Hier zijn fabrikanten, toeleveranciers en R&D-organisaties uit de medisch technologische industrie.

Het MedTech Summit congres vindt gelijktijdig plaats en is de ontmoetingsplek van markt en wetenschap, waar meer dan 1.000 internationale experts elkaar ontmoeten en kennis delen. Rondom de beurs en het congres doen bezoekers mee aan interactieve netwerksessies, maken ze kennis met nieuwe technologieën en producten, en nemen ze deel aan matchmaking tussen relevante bedrijven.

Nederlanders zijn welkom in Zuid-Duitsland

Net als vorig jaar staan er Nederlandse bedrijven uit met name Noord-Brabant en Oost-Nederland. Toen bleek al hoe open de Duitse industrie staat voor initiatieven uit Nederland.

Consul-generaal Peter Vermeij:

Nederlandse toeleveranciers scoren in Duitsland door actief mee te denken, vertelt Berrie van den Burgt van BKB Precision.

Indruk maken op MT-Connect

Met organisator Matthias Schier, directeur van clusterorganisatie Forum MedTech Pharma hebben de Nederlanders warme banden. Het is bepaald niet makkelijk om als buitenlandse toeleverancier een ingang te krijgen in de medische technologie in Duitsland. Toch weten Brabantse ondernemers indruk te maken, vertelt hij.

Brabantse ervaring in samenwerken maakt indruk in Duitse medische wereld

Duitse klanten dagen je uit

Bedrijven in de regio Eindhoven zijn goed op elkaar ingespeeld en ontwikkelen samen producten. Ton Dreves van DCD Europe wil graag ook zo’n band opbouwen met Duitse partijen uit de medische sector. “Tijdens de MT Connect wil ik een goed beeld krijgen van hoe de rollen zijn verdeeld.”

Duitse bedrijven steeds opener voor ontwikkeling door derden

Om als Nederlander te slagen in Duitsland moet je extra goed zijn, weet Geert van Bergen van toeleverancier KMWE uit Eindhoven. “Duitse klanten dagen je direct uit.”

Veeleisende Duitse klanten dagen ons uit om extra goed te presteren

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: