Ga naar inhoud

Podcast – Limburg lokt Duitse toeristen die een beetje ‘Amsterdam-moe’ zijn

Hoe trek je Duitse toeristen die een keertje wat anders wil dan de Nederlandse stranden of een dagje Amsterdam? Sabina van Cruchten-Huyskens van VVV Midden- en Noord-Limburg en Nabila Youcef-Ettoumi van de Kasteeltuinen Arcen hebben daar een Limburgs antwoord op.

Duitse toeristen gaan graag naar de Nederlandse stranden, maar ook Limburg is steeds populairder vertellen Sabina van Cruchten-Huyskens van VVV Midden- en Noord-Limburg en Nabila Youcef-Ettoumi van de Kasteeltuinen Arcen. Ze komen onder meer voor de cultuur, natuur en watersport, maar ook het grote Designer Outlet in Roermond. “Dat maakt onze regio uniek. Je hebt eigenlijk alles op een goed bereisbaar oppervlak”, zegt Van Cruchten op toerismebeurs ITB in Berlijn.

Maar Duitsers kunnen cultuur en natuur toch ook in eigen land vinden? Voor Limburg hoef je niet ver te rijden en je bent toch echt even in een ander land, vertelt Van Cruchten. “We horen van veel mensen dat ze een beetje ‘Amsterdam-moe’ zijn. Niets ten nadele van Amsterdam, maar toeristen zijn op zoek naar nieuwe en frisse belevenissen. En in Limburg krijg je toch een heel ander gevoel dan in de Randstad.”

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/vvvlimburg

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.