Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Podcast - Waarom de Duitse tuinbouw meer hightech systemen uit Nederland neerzet - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Podcast – Waarom de Duitse tuinbouw meer hightech systemen uit Nederland neerzet

Nederlanders lopen wereldwijd voorop in het ontwerpen van hightech tuinbouw. Toch kunnen we tegelijkertijd veel leren van de Duitsers, vertelt verkoopdirecteur Bert-Jan Nolden van Hoogendoorn Growth Management uit Vlaardingen.

Voedsel kweken moet steeds duurzamer, met minder gebruik van water, energie en meststoffen. Om die slag te maken is veel hightech nodig en juist op dat gebied is Nederland wereldwijd een grote speler. Bert-Jan Nolden is verkoopdirecteur bij Hoogendoorn Growth Management uit Vlaardingen. Een automatiseringsbedrijf dat wereldwijd in 85 landen hightech systemen ontwerpt en plaatst.

Duitsland is een belangrijke opkomende markt, Hoogendoorn doet er meerdere grote projecten per jaar. Nolden vertelt wat we als Nederlanders van de Duitsers kunnen leren, bijvoorbeeld door slimmer om te gaan met energie en de manier waarop kwekers onderling kunnen samenwerken.

Bij het verduurzamen van de voedselproductie duiken steeds vaker de woorden ‘local for local’ en ‘indoor farming’ of ‘vertical farming’ op. Nolden vertelt waarom de grote doorbraak hiervan nog uitblijft, maar waarom deze ontwikkelingen wel erg interessant zijn voor het tuinbouw-automatiseringsbedrijf.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/hoogendoorn-growth-management

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.