Ga naar inhoud

W3 Fair+Convention: het hart van de Duitse precisietechniek ligt in Hessen

Het hart van de Duitse precisietechniek vind je in de regio Wetzlar in Hessen. Daarom gaan deze Nederlandse hightechbedrijven naar de W3 Fair+Convention op 21 en 22 februari.

Achter producten zoals smartphones, LED-tv’s en 3D-printers gaat vaak Duitse hightech schuil. Zonder een samenspel van optiek, elektronica en mechanica zouden veel van deze uitvindingen niet functioneren.

Centrale onderdelen hiervoor stammen vaak uit Wetzlar en omstreken in Hessen. De regio Midden-Hessen is uitgegroeid tot de hotspot voor precisietechniek in Duitsland.

Centrum voor precisietechniek in Duitsland

De belangrijkste spelers uit de regio komen samen op de W3 Fair+Convention op 21 en 22 februari in Wetzlar. Op de beurs laten bedrijven hun nieuwste innovaties zien, belangrijke sprekers tijdens het inhoudelijke programma zijn bijvoorbeeld Andreas Kaufmann van Leica Camera en Scott Stegert van Continental.

Op de beurs staan 180 bedrijven en worden 3.000 bezoekers uit 15 landen verwacht. Grote bedrijven uit de regio zoals Leica Microsystems, Carl Zeiss, Pfeiffer Vaccum en Hexagon zijn prominent aanwezig, aangevuld met veel zogenaamde ‘hidden champions’. Ook de technische hogescholen THM Gießen/ Friedberg en JLU Gießen zijn aanwezig.

Nederlanders op de W3 Fair+Convention

 

De beurs wordt dit jaar voor de vijfde maal gehouden en is het uithangbord voor de regio geworden. Dat maakt het een relevante beurs voor Nederlandse ondernemers die contacten zoeken in de Duitse branche voor precisietechniek. Naast de bedrijven zijn hier veel clusterorganisaties aanwezig.

De zeer gespecialiseerde beurs trekt niet heel veel Nederlanders. Het PIB-programma ‘Medizintechnik Holland‘ is wel aanwezig. Hierin zijn 9 Nederlandse bedrijven gebundeld die samen de Zuid-Duitse markt op willen. Het Eindhovense industrienetwerk Brainport Industries is ook aanwezig.

Luister en lees ook:

Derk Marseille treft directeur John Blankendaal van Brainport Industries op de Hannover Messe. Hij wil Nederlandse hightechbedrijven zichtbaar maken in Duitsland omdat deze ‘nog geen pling op de radar geven’. “We zijn net begonnen.”

Podcast met John Blankendaal over hoe hij Nederland zichtbaar wil maken in Duitsland

In de wereld van chips en andere micro-elektronica doen Nederlandse bedrijven het erg goed. Dat willen ze komende week laten zien tijdens Semicon Europa, het grootste event in deze branche van Europa.

Grote inbreng Nederlandse hightech op Semicon in München

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: