Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Nederland bijna de grootste op vakbeurs Fruit Logistica voor fruit en groente in Berlijn - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Nederland bijna de grootste op vakbeurs Fruit Logistica voor fruit en groente in Berlijn

De grootste vakbeurs voor groente en fruit begint vandaag in Berlijn. Op de Fruit Logistica hoort Nederland bij de drie grootste landen. Een goede reden voor Limburg om zichzelf extra te promoten in Duitsland met de lancering van een nieuw regiomerk.

De Fruit Logistica heeft vandaag in Berlijn de deuren geopend. De grootste vakbeurs ter wereld rond groente en fruit duurt tot komende vrijdag 9 februari. Hier staan maar liefst 328 Nederlandse bedrijven, alleen Italië en Spanje komen met nog meer ondernemers. Landen als Duitsland en Frankrijk volgen op gepaste afstand.

Limburg lanceert regiomerk

De beurs is voor de provincie Limburg de gelegenheid om speciaal voor de Duitse markt het regiomerk ‘Die Frischen’ te presenteren. Landbouwgedeputeerde Hubert Mackus neemt donderdagmorgen de eerste verpakking in ontvangst en wil daarmee de vers voedselregio rond Venlo promoten in Duitsland.

Die Frischen is een initiatief van 6 grote landbouwbedrijven uit de regio Venlo: Fossa Eugenia, Frankort & Konig, Kompany, Nedalpac, Staay-Van Rijn und ZON Fruit & Vegetables.

Het nieuwe label moet de regio Noord-Limburg bekende maken in met name buurdeelstaat Noordrijn-Westfalen. Alle partners van Die Frischen horen bij Greenport Venlo of Fresh Park, waar telers en bedrijven uit de logistiek en verpakkingsindustrie en onderzoeksinstituten samenwerken.

Ron de Greeff is voorzitter van het initiatief en vindt dat Venlo tot de meest innovatieve regio’s in Europa hoort, als het gaat om de teelt van groente en fruit. Hij vindt het de hoogste tijd om een regiomerk te presenteren. “Vooral in een tijd waarin herkomst en regio voor consumenten steeds belangrijker worden.”

Groente en fruit uit Nederland

Vandaag al presenteren de ambassadeurs van het Nederlandse Nationaal Actieplan Groente en Fruit tv-kok Rudolph van Veen en huisarts Tamara de Weijer hun campagne om meer groente en fruit te eten.

Ook komt net als vorig jaar een groep van 50 Nederlandse studenten op initiatief van het Rotterdam Food Cluster naar Berlijn. Het zijn studenten van Albeda, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Inholland, Lentiz onderwijsgroep, Hogeschool Rotterdam, STC, Wageningen University & Research, het Wellantcollege en Zadkine. De studenten zijn te volgen via Facebook, en Twitter.

Luister ook

De Duitse consument bijzonder kritisch op het gebruik van pesticiden bij groente en fruit. Lobbyist Driekus van de Ven wil hen tijdens de Grüne Woche laten zien welke alternatieven Nederlandse telers ontwikkelen. Ook vertelt hij waarom Duitsers nauwelijks nog aan Wasserbombe denken bij Hollandse tomaten.

Podcast – Hoe de Nederlandse telers het Wasserbombe imago in Duitsland wisten te kantelen

Geen land ter wereld dat zo bedreven is in het bouwen van kassen als Nederland. Veel innovaties zijn binnenkort te zien op de Fruit Logistica in Berlijn. Deze week vertelt Ron van Wijk met welke techniek hij voor een revolutie in de kas wil zorgen.

Podcast – Deze Nederlanders bedenken duurzame manier om kassen te verwarmen

En lees:

Op de 25-jarige vers voedselbeurs Fruit Logistica in Berlijn is Nederland met 320 deelnemers stevig vertegenwoordigd. Nederland is daarmee één van de grootste spelers op de beurs die op 8 februari begint. Producenten moeten rekening houden met de culturele verschillen.

Vers voedselbeurs Fruit Logistica: let op de culturele verschillen

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: