Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Waarom de inzet op telezorg voor Philips belangrijk is in de Duitsland-strategie - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Waarom de inzet op telezorg voor Philips belangrijk is in de Duitsland-strategie

Het Nederlandse Philips sluit belangrijke partnerschappen rond telezorg met onder meer het Amerikaanse American Well. Dat is een belangrijke stap in de Duitsland-strategie van de techreus.

Het Nederlandse techconcern Philips maakte eerder deze maand bekend dat het nauw gaat samenwerken met American Well uit Boston.

Philips is een wereldspeler op het gebied van technische toepassingen voor de gezondheidszorg en American Well is de grootste aanbieder ter wereld op het gebied van telehealth. Het bedrijf brengt onder meer videoverbindingen tussen patiënten en medici tot stand.

Videoverbinding met de arts

Voor American Well is de samenwerking belangrijk omdat de Nederlanders veel ervaring hebben met consumentenelektronica gekoppeld met goede analytics, zegt CEO Ido Schoenberg. “Als je dat combineert, dan kunnen we nu alles aanbieden van het verzamelen van data tot zorg en klinische interventie. Samen helpen we zorginstellingen en verzekeraars om hun zorgmodellen te verbeteren doordat ze gebruik kunnen maken van een bredere en meer accurate data set.”

 

Een eerste stap is de app uGrow van Philips voor ouders van pasgeboren baby’s. Het Nederlandse concern gaat de videoverbindingsservice van American Well hierin integreren. Mensen kunnen deze service waarmee ze data kunnen delen met het ziekenhuis 24/7 gebruiken wanneer de behandelend arts niet beschikbaar is. Dit bespaart in veel gevallen een bezoek omdat een medisch professional op afstand advies kan geven. Het systeem wordt later uitgebreid met stemherkenning van Amazon Echo en de Philips Avent kit dat borstvoeding monitort.

Telezorg belangrijk thema in Duitsland

In Duitsland is telezorg een belangrijk thema. Niet alleen kent het land de sterkste vergrijzing binnen Europa, tegelijkertijd zorgt verstedelijking ervoor dat veel belangrijke zorgfuncties op het platteland verdwijnen. Met de samenwerking met American Well kan Philips op deze terreinen een steeds belangrijkere rol spelen. De Nederlanders hebben al grote vestigingen in Duitsland in onder meer Hamburg en bij Stuttgart.

Tegelijk gaan de Amerikanen ook in zee met de grote Duitse verzekeraar Allianz. American Well steekt 59,2 miljoen dollar in de Allianz X, de digital investment unit van de verzekeraar. Sinds kort werkt American Well ook samen met de Apple Heart Study, een manier om via de Apple Watch hartritmestoornissen vroeg op te sporen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDanique van der Meijs (1996) heeft een passie voor schrijven en een liefde voor Duitsland.