Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
De Nederlandse inbreng op de Berlin Fashion Week draait om duurzaam
Ga naar inhoud

De Nederlandse inbreng op de Berlin Fashion Week draait om duurzaam

Berlijn wordt deze week overspoeld door de modewereld. Voor veel Nederlandse labels gaat het tijdens de Berlin Fashion Week om duurzaamheid.

De Berlin Fashion Week (in het Duits ook wel Berliner Modewoche genoemd) wordt sinds 2007 georganiseerd, en sinds 2014 zelfs tweemaal per jaar (in januari en juli). In een week zijn er veel modebeurzen en modeshows in de Duitse hoofdstad voor vakmensen en andere geïnteresseerden. Dit jaar is de wintereditie van 16 tot en met 19 januari.

De Fashion Week legt de focus op drie thema’s: winter/herfst 2018, fashion & technology en sustainable fashion.

Nederlandse inbreng draait om duurzaamheid

Er is vanuit Nederland dit jaar veel georganiseerd rond mode en duurzaamheid. Eind 2017 opende daarom al een pop-up store in Berlijn om duurzame modelabels uit Nederland te promoten.

Pop-up store in Berlijn wil duurzame modelabels uit Nederland laten doorbreken in Duitsland

Deze labels houden op de tweede dag van de Fashion Week een ‘Trunk Show’ in de Nederlandse ambassade. Na de show is er een netwerkbijeenkomst waar gasten de producten kunnen aanpassen.

Op de diverse beurzen staan Nederlandse merken zoals Studio Jux, Mud Jeans en Miss Green.

Fashion & tech

Nederlanders timmeren ook aan de weg rond het thema fashion & technology. Zo vertelt modeontwerpster Maartje Dijkstra over welke kansen zij ziet in de Duitse hoofdstad.

Maartje Dijkstra: ‘Duitsers denken grootser’

Berlin Fashion Week

Deze beurzen vind je deze week in Berlijn (16-18 januari):

Premium Exhibitions

Sinds 2003 is Premium de belangrijkste beurs en internationaal business- en netwerkplatform voor ‘Advanced Contemporary Fashion’. Het draait hier om innovatie. Met 1.000 brands en 1.800 collecties en 30% nieuwe labels per seizoen, blijft deze beurs relevant.

Panorama Berlin

Panorama Berlinis de grootste Duitse modebeurs voor de gevestigde nationale en internationale merken. In 10 hallen is op 45.000 m2 de actuele dames- en herencollecties te zien, met accessoires en schoenen. Sinds vorig jaar is de hal Nova Concept toegevoegd met een focus op denim en streetwear.

Greenshowroom en Ethical Fashion Show

In Kraftwerk Berlijn staat duurzame mode centraal. De twee organisaties hebben hun krachten sinds afgelopen zomer gebundeld.

Bright tradeshow

Sinds het debuut in 2005 geldt Bright als de belangrijkste vakbeurs in Europa voor streetwear, skateboarding en de boardsport. Hier staan 250 geselecteerde merken, met internationale spelers als nieuwe opkomende brands.

Seek

Seek is de stem van de street culture en urban trends.

Selvedge Run

Selvedge Run is een beurs voor herenmode, schoenen en accessoires. De focus ligt op handgemaakte artikelen, en oude ambachten.

Cookies Show

Dit is de eerste beurs die helemaal om kinderschoenen en kindermode draait.

Deel je verhaal

Ben je ook in Berlijn voor de Fashion Week en heb je een bijzonder verhaal? Deel het met onze community:

  • redactie@duitslandnieuws.nl
Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: