Ga naar inhoud

Podcast – Dit zijn de belangrijkste punten uit het principeakkoord in Duitsland

Wat staat er eigenlijk in het principeakkoord in Duitsland waar CDU/CSU en SPD vrijdag het over eens werden? Derk Marseille neemt je mee langs de punten die belangrijk zijn voor Nederland.
principeakkoord in Duitsland

Waar moet Nederland op letten bij de formatieonderhandelingen in Duitsland? Derk Marseille bespreekt de hoofdlijnen van het principeakkoord in Duitsland.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/groko2-on-tour

Principeakkoord in Duitsland

Bekijk hier de hele persconferentie van vrijdagochtend na het bereiken van het principeakkoord tussen CDU, CSU en SPD. Aan het woord zijn de partijleiders Angela Merkel (CDU), Horst Seehofer (CSU) en Martin Schulz (SPD).

Hier na te lezen, de tekst van het hele principeakkoord [pdf]

De CDU/CSU en SPD gaan toch weer met elkaar in zee. In dit liveblog houden we bij welke plannen er vandaag uit het principeakkoord lekken.

Liveblog – Deze plannen die uitlekken tijdens de formatie in Duitsland zijn belangrijk voor Nederland

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.